Bicikli rövidlátás

bicikli rövidlátás

Minirobotok légyszeme segítheti a vakokat A marseilles-i egyetem kutatóinak eszköze képes rezgéssé alakítani az optikai ingereket.

  • A rövidlátás megelőzése olyan intézkedések halmaza, amelyek akadályozzák a látáskárosodás további fejlődését.
  • Gyakorolja a légzés látását
  • Kijavítja a rövidlátást
  • Kerékpáros szemüveg / napszemüveg << mosolykilometer.hu |
  • Szemészeti üzenet: szürkehályog
  • Kapcsolat Gyermeke szemének egészsége az Ön felelőssége Gondoljon csak arra, hogy gyermeke fogait is rendszeresen megnézeti, miért ne figyelne legalább ugyanannyira szeme világára is?
  • Összekapott az Epic Games, a Fortnite fejlesztője és az Apple: a játékgyártó cég sokallja a felárat, amit a készülékgyártó kér termékei vásárlóitól.

Egy kínai tanulmány eredményei szerint a rövidlátó gyerekek látásromlásának mértéke gyorsabb volt az év legrövidebb napjain és jóval lassabb a nappali órákban bővelkedő nyári hónapokban. A szakemberek azt vizsgálták, hogy vajon a nappali világosság lassítja-e a gyermekek látásának romlását.

a nézőpontok halmazát hívják látás a távolba

A tanulmány vezető szerzője, Cuj Tung-mej, a bicikli rövidlátás Szun Jat-szen Egyetem szemésze szerint nagy a valószínűsége, hogy a nappali fény okozza a rövidlátás miópia előrehaladásának lassulását az év azon időszakaiban, amikor hosszabbak a nappalok.

Cuj Tung-mej bicikli rövidlátás munkatársai elsőként szolgáltattak adatokat a bicikli rövidlátás erősödése és a nappali órák száma közötti összefüggésről.

Rövidlátás: ezekre a tünetekre figyelj oda a gyermekednél! - mosolykilometer.hu

A kutatók olyan klinikai vizsgálat adatait elemezték, ami több mint gyermek bevonásával készült. A nyolc és tizennégy éves kor közötti résztvevők mindegyike rövidlátó volt.

jó látási nyilatkozatok

A vizsgálat Dániában készült, bicikli rövidlátás télen hét, nyáron pedig 18 is lehet a nappali órák száma. Az Ophthalmology című folyóiratban közölt tanulmány készítői a gyermekek látási képességeiben és a szemük alakjában bekövetkező változásokat vizsgálták.

A legkevesebb napfénnyel kísért fél év alatt a gyerekek látása átlagosan 0,32, míg a legnaposabb hónapokban 0,28 dioptriával romlott.

bicikli rövidlátás

A szemgolyó hosszának növekedésével erősödhet a rövidlátás mértéke: a résztvevők szemgolyójának hossza télen átlagosan 0,18 milliméterrel, míg nyáron 0,14 milliméterrel növekedett. A bicikli rövidlátás nem vizsgálták, hogy a gyerekek mennyi időt töltöttek a szabadban, csupán az évszakra alapozott becslésekre támaszkodtak. Egy korábbi, az Egyesült Államokban végzett vizsgálat szerint a rövidlátó gyerekek szeme az iskolaév hat hónapja alatt jobban, míg a nyári hónapokat is felölelő fél év során kevésbé romlott.

bicikli rövidlátás

Egy másik tanulmány, amelyet Szingapúrban végeztek - ahol nagyjából egész évben ugyanannyi a nappali órák száma - nem mutatott ki szezonális eltérést a rövidlátás erősödésében. Ki a levegőre Jeffrey Cooper, a Bicikli rövidlátás York-i Állami Egyetem hálózatához tartozó College of Optometry professzora elmondta, hogy az emlősökön és madarakon végzett korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a fényhatás komoly szerepet játszik a látássérült műtét fejlődésében.

Mint minden izomnak, így a szem izmainak is szükségük van tornáztatásra. A hétköznapi élet mókuskerekében sajnos tudomást sem veszünk ezekről az izmokról, pedig óriási munkát végeznek.

Azok az állatok, amelyek fiatal koruktól fogva rendszeres, nagy intenzitású fényhatásnak vannak kitéve, valamilyen mértékben védettek lehetnek a miópiával szemben, de felnőttkorban már nem mutattak ki hasonló jótékony hatást. Cooper szerint egyelőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a fokozott szabadtéri fényhatás valóban csökkenti a miópia előrehaladását, ám a szükséges vizsgálatok elvégzéséig a rövidlátás szempontjából kockázatos helyzetben lévő gyerekeket érdemes arra bátorítani, hogy többet legyenek a szabadban.

uralkodók a látáshoz

További a témáról