Dicsekvő látásjavulás

Ma már a klímaváltozás olyan súlyos méreteket ölt, hogy nem lehet megállítani. A szén-dioxid-kibocsátás óriási mértéke miatt megállíthatatlan a globális felmelegedés. A Föld a vízhiány, az éghajlatváltozás és ezek társadalmi következményei miatt a következő évszázadban napról napra élhetetlenné válik.

Észak-Korea nem törődik a bírálókkal MTI A Kvangmjongszong-4 dicsekvő látásjavulás műhold 94 perc alatt kerüli meg a Földet. Az ország további szatelliteket fog felbocsátani - közölte az állami tévé.

Tényleg sikerülhetett A Yonhap dél-koreai hírügynökség a szöuli hadsereg egyik tisztségviselőjét idézte, aki megerősítette: úgy tűnik, a rakéta pályára állított egy tárgyat.

A látástréning nagy kérdései 6/1 - A nyitott szemorvos

A szöuli védelmi dicsekvő látásjavulás nem erősítette meg ezt a véleményt. Az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnoksága azt közölte, hogy észlelte, amint egy rakéta kilép a világűrbe. A nemzetközi közösség nagy része szerint a műhold pályára állítása ürügy volt ahhoz, hogy Észak-Korea kipróbáljon egy nagy hatótávolságú rakétát. Megerősítette, hogy Washington elkötelezett Japán és Dél-Korea védelme mellett.

Rövid ízelítő az egyes fejezetekből I. Rudolf Christian Karl Diesel, a róla elnevezett dízelmotor feltalálója ezen a napon tűnt el nyomtalanul az átkelőhajó fedélzetéről. Senkinek se legyenek kétségei: felszállni sokan látták, leszállni senki sem.

Dicsekvő látásjavulás dél-koreai védelmi minisztérium bejelentette, a rakétakísérlet nyomán Szöul és Washington abban állapodott meg, hogy megkezdik a tárgyalásokat THAAD típusú amerikai mozgatható hadszíntéri rakétavédelmi rendszert telepítéséről Dél-Korea területén. A THAAD-rendszer közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták ellen nyújt védelmet, azokat a pályájuk végső szakaszában, de még nagy magasságban képes elfogni, azaz egy többlépcsős védelmi ernyő külső rétegét képezi.

Mindössze annyit, hogy milliárdos, de nem szeret hivalkodni a vagyonával. Az utóbbi napok hírei Simicska Lajosról szólnak. Arról az emberről, aki a Forbes magazin hazai kiadásában a leggazdagabb magyarok listáján a De igazából sokat mégsem lehet tudni róla. Ki ez a férfi és hogy él - ennek próbáltunk utánajárni.

További a témáról