Elefánt látvány. Fotócímkék:

elefánt, déli, Afrika, Látvány, állat, szafari, állatok vadon élő állatok, szárazföldi állat

Ma van Teodóra napja!

National Geographic Magyarország Az elefántok különleges társas viszonyaitól, érzelmeiről, intelligenciájáról már sokféle kutatás myopic astigmatizmus látásjavítás, egy most megjelent a szaglásukat vizsgálta. Forrás: Pixabay A mennyiségi becslésre vonatkozó képesség sok elefánt látvány jól jön egy állatnak, például akkor, ha eleségek közt kell választania.

ASSAM ÓRIÁSIT CSOBBAN!

E képességeikről a kutatások a látásra vonatkozóan vizsgálódtak, nyilván abból kiindulva, hogy mi is a látvány alapján becsüljük meg valaminek a mennyiségét. Ezek a tesztek azonban nem vették figyelembe, hogy az állatok egyéb érzékszervei a mienknél jóval kifinomultabban működnek, akár a szaglás, akár a hallás a kérdéses érzék.

elefánt látvány látás elve

Egy amerikai kutatócsoport egy thaiföldi elefántvédelmi köztpont lakói segítségével végzett felmérést, amelynek az eredménye a PNAS folyóiratban jelent meg. A kutatás során hat ázsiai elefántot vizsgáltak, vödrökben különböző mennyiségű eledelt tettek eléjük, olyan fedővel lezárva, amelyen lyukak voltak, így az élelem illata átjött, ám belelátni nem tudtak az állatok.

  • Hogyan lehet fenntartani a romló látást
  • Csak ezen az égövön erről viszonylag nehéz megbizonyosodni, ritkán adódik lehetőség arra, hogy a koszos flaszterek Kittenberger Kálmánjaként tanulmányozzuk, miként közelíti meg az éhes zsiráf kopottfehér, tíz éve használtan vásárolt Suzukinkat.
  • Milyen lesz a Pannon Park?
  • Turista Magazin - Elefánt bóklászott a 6-os úton Szigetvár közelében - videó
  • Szeged A vizuális megoldások nem csak a látványról szólnak Legyen szó videóklipekről, online marketingvideókról, pályázati kommunikációról, civil szervezetek bemutatásáról vagy bármilyen vizuális megoldásról, hitünk szerint a rétegzett gondolkodás éri el a legnagyobb hatékonyságot.
  • Elephant Studio
  • Milyen lesz a Pannon Park? | Állatkert Budapest szívében

Az ilyen kísérletekben az állat, ha képes felbecsülni a mennyiséget, akkor a többet választja a felkínált eleségből, az elefántok puszta szaglás útján a nagyobb mennyiségű eledelt tartalmazó vödröket választották ki a legtöbb esetben. A találati arány a több-kevesebb megkülönböztetésében megfelelt annak, amit más, e képességgel rendelkező állatoknál tapasztaltak.

Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban

Minél nagyobb volt a különbség a két vödör tartalma közt, annál pontosabb volt az elefántok választása is, pl. Ez a képességük jelentősen különbözik elefánt látvány mi szaglásunkétól, míg mi meg tudjuk ugyan mondani az illat alapján, ha egy zacskóban van kenyér, azt már nem, hogy egy szelet vagy tíz szelet került-e bele.

hideg látás edzés közben romlik a látás

Ha az elefánt a szaglását egészen másképp használja, mint az ember, akkor ez az állat védelmét szolgáló intézkedésekben is helyet kell, hogy kapjon.

Thaiföldön az elefántok sokszor elhagyják a védett élőhelyüket és bemennek a termőföldekre, talán amiatt, mert az ottani nagy mennyiségű élelem szaga vonzza őket.

a megalázott személy megvetését

A farmerek és az elefántok közti konfliktusok könnyebben enyhíthetőek, ha megértjük a viselkedésük okait, s nem az elijesztésükkel próbálkozunk, hanem olyan védelmi stratégiát dolgozunk ki, ami elefánt látvány idomul. Érdemes lesz a hasonló vizsgálatokat úgy megtervezni a jövőben, hogy a szaglásra is kiterjedjenek majd a látás mellett.

További a témáról