Új perspektíva

új perspektíva

Önnek ajánljuk! Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új perspektíva a magyarságkutatásbanjúlius 16 - Néprajzi, történelmi, archeogenetikai és vallástörténeti témákban kezd közös kutatásokba a Debreceni Egyetem és a Magyarságkutató Intézet. Az együttműködésről szóló megállapodást Szilvássy Zoltán rektor és Horváth-Lugossy Gábor főigazgató kedden írta alá. Nagyon sok olyan kutatási téma van, amelyben egy ilyen széles spektrumú egyetem ki tudja szolgálni a magyarságkutatást — jelentette ki Szilvássy Zoltán rektor az együttműködés kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón. Az egyetemi vezető kiemelte, hogy a legkorszerűbb orvosbiológiai technológiák — genomika, lipidomika, proteomika — segítségével új felfedezések érhetőek el olyan szegmensekben, amelyeknél a hagyományos módszerek már új perspektíva hoznak eredményeket.

Eric Starkloff, a National Instruments Corporation elnöke az ünnepségen elmondta: az 5,5 milliárd forintos beruházással új munkahelyet létesítenek Debrecenben, ahol már embernek adnak munkát. A texasi székhelyű cég elnöke felidézte, hogy új perspektíva évvel ezelőtt a jó munkaerő, a jó egyetem és a jó partner város miatt választották Debrecent a beruházás helyszínéül, ami jó döntésnek bizonyult.

Új perspektíva a magyarságkutatásban

Az NI hosszú távú tervei igazolásaként ban jelentette be a fejlesztést, a projekt megvalósítása a határidő szerint halad, az irodaépület várhatóan év végére készül el. A kivitelezés mellett a munkavállalók toborzása is hatékonyan zajlott, a pályázatban vállalt munkakörök százalékát már betöltötték.

új perspektíva

Az új munkatársak mérnöki és informatikai, kutatás-fejlesztési, valamint egyéb szolgáltatási területeken dolgoznak, legtöbbjük felsőfokú végzettséggel, illetve angol és más idegen nyelv ismeretével rendelkezik - ismertette Eric Starkloff. Hozzátette: Debrecen fontos része a vállalat globális stratégiájának, Texas után itt található a második legnagyobb gyáruk, illetve szolgáltató központjuk.

Külön kiemelte az NI kapcsolatait a helyi oktatási intézményekkel. A bokrétaavatón elhangzott, hogy ez év szeptemberétől közös, duális képzést indít a Debreceni Egyetem gazdaságtudományi kara és az NI Hungary Kft. A meghirdetett képzés alkalmas arra, hogy naprakész, az iparban is azonnal alkalmazható ismeretekkel ruházza fel a résztvevőket.

új perspektíva

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára szerint Debrecen Magyarország egyik legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező városa. Fontosnak nevezte, hogy egy technológiai cég fejleszt Debrecenben, ami beleillik abba a koncepcióba, hogy Magyarországon nem összeszerelő üzemekre van szükség, hanem magas hozzáadott értéket képviselő, és dolgozóinak magas jövedelmet biztosító vállalatokra.

emberi látásvizsgálat

A helyettes államtitkár szerint az, hogy az elmaradottabb keleti térségben lévő Debrecen ilyen mértékben tud fejlődni, elsősorban a helyi új perspektíva tőkének, humán erőforrásnak köszönhető. Amennyiben Debrecenben keresünk munkát, ezek a nyitott állások lehetnek érdekesek számunkra.

lehetséges-e 100 látást visszaadni? amikor a hunyorulás rövidlátás

Érdemes szemezgetnünk az alábbiak között is, mivel ezekre a területekre keresik aktuálisan a legtöbb szakembert:.

További a témáról