Kognitív látás. 3. fejezet: Az emberi megismerés alapjelenségei

Index - Tudomány - A robot szeme és a kognitív látás
Az észlelés problémája. Alapvető módszerek. A látás problémája. A látórendszer felépítése: szem, látópálya, talamusz, kérgi régiók.

A szimpózium célja A szimpózium fő célja, hogy fórumot, találkozási lehetőséget biztosítson azon hazai és külföldön dolgozó kutatóknak neuroanatómusoknak, neurofiziológusoknak, kognitív pszichológusoknak és neurális hálózatokat modellező elméleti szakembereknekakik a látás központi idegrendszeri feldolgozásának problémájával kapcsolatos, illetve tágabb értelemben ehhez hasonló területeken dolgoznak, valamint a téma iránt érdeklődő diákoknak.

Figyelembe véve a téma interdiszciplináris voltát, a szimpózium második fő célja, hogy megvilágítsa kognitív látás különböző területeken dolgozó kutatók és a hallgatóság előtt a tradicionálisan elkülönülő kutatási diszciplínák között már meglévő kapcsolatokat, kognitív látás új kapcsolatok lehetőségeit egyengesse.

kognitív látás látás mínusz 3 rövidlátás

A harmadik cél a kognitív kutatás és ezen belül a látáskutatás hazai népszerűsítése. Forma A szimpózium formája nagyon kötetlen, nyelve magyar. Minden előadó perces előadást tart, perces vitalehetőséggel az előadás után.

Célunk nem a formalitás hanem, hogy minél több és minél közvetlenebb párbeszédre adjunk lehetőséget. Kognitív látás, előadások A szimpóziumon szívesen látott mindenki, aki egyetért annak céljaival, és úgy érzi, hogy abba illő előadást tudna tartani, illetve érdekli a fenti témakör.

A szimpózium profiljának megfelelően az előadások nagyrészt a látórendszeri anatómia és fiziológia, vizuális kognitív látás, magasabb szintű látáspszichológia, matematikai és számítógépes modellezés témakörökből állnak össze.

kognitív látás látásélesség kivonat

Azonban az elmúlt évek tendenciáját követve, a találkozó profilja folytonosan alakul, és ezért nem csak a látással, hanem a percepció és a felismerés témaköréhez kapcsolódó, magasabb kognícióval foglalkozó előadásokat is szívesen látunk. Külön bátorítjuk a témával foglalkozó TDK-s diákok jelentkezését, akiknek ez a fórum nagyon alkalmas arra, hogy előadói tapasztalatot szerezzenek. Jelentkezési határidő előadóként április Felkérjük azokat kognitív látás, akik nem előadóként, hanem hallgatóként szeretnének részt venni, hogy jelezzék részvételi szándékukat a szervezőknek.

  1. Legújabb látásszimulátorok
  2. Látássérülés 2 a

Ily módon hozzávetőleges képet tudunk alkotni a várható létszámról, és névre szólóan tudjunk mindenkit tájékoztatni a további fejleményekről. Díjak, szállás Részvételi díj nincs.

kognitív látás a látás 50 éve esett

A szimpózium egy napos, így szállásra csak azoknak van szüksége, akik hosszabb tartózkodást terveznek. Ilyen esetekben a szállás önköltséges, aminek megszervezésében a szervezők kérésre segítenek. Társas összejövetel Mint ahogyan az előző szimpóziumoknál már megszokhattuk, idén is tervezzük a szimpózium kötetlen vacsorával való zárását.

  • Kognitív tudomány – Wikipédia
  • A női medence mérete szülészeti szempontból

Kérjük azokat is, akik szeretnének részt venni a vacsorán, jelezzék részvételi szándékukat a szervezőknek a kognitív látás lapon. Információterjesztés A szimpóziummal kapcsolatos összes információ program absztraktok, elérhetőség, térképek naprakész módon hozzáférhető az oldalon.

Ugyanitt az előző szimpóziumok programja is elérhetők.

látásélesség 0 6 rövidlátás nem halad utána

További a témáról