Legtávolabbi látvány, A legtávolabbi járásban

Nyomasztó látvány lenne a Jupiter a Hold helyén

Püspökladány vasútállomás és kipróbálom a Záhonyi sebest, aminek több mint 5 óra a menetideje!

Megtalálták az eddigi legrégebbi galaxist, az Az AzD1-ről készült kép A tejútrendszer kialakulásának időpontját mutatja meg. Amerikai csillagászok felvételeket készítettek egy csillagrendszerről, amely ezidáig a legtávolabbi ismert galaxis.

Az AzD1 jelű galaxist a hatalmas távolság miatt 13 milliárd évvel ezelőtti állapotában örökítik meg a képek. Nagyjából ez az az idő, amikor a csillagrendszerek köztük a mi Tejutunk is keletkeztek - az univerzum millió éves korában.

hogyan lehetne javítani a látáskezelést látó készülék

Így jelentősen különbözik az idősebbektől. Két középponttal rendelkezik, legtávolabbi látvány pedig eggyel, és éppen hatalmas mennyiségben képződnek benne a csillagok" - mondja Ford - "éppen most alakulnak ki benne azok a nagy építőkockák, amelyek majd egy olyan galaxissá formálják jövőben, mint a miénk".

látássérült személy

Ahhoz, hogy végül a kutatók szeme elé tárulhasson a látvány, kellett némi szerencse és a kozmosz segítsége is. A hozzánk közelebb fekvő csillagrendszerek a földi teleszkópok egyfajta természetes "zoomjaként" viselkednek.

rövidlátás attól, ami történik

Az erős gravitációs mező elhajlítja a fényt e galaxiscsoportok felé, így közvetlenül mögöttük nagyított kép jelenik meg. Az AzD1 esetében ez a valós fényénél tízszer erősebb fényt jelent.

legtávolabbi látvány műtét a vakok látásának helyreállítására

Ez a jelenség más - valamivel közelebbi - objektumoknál pedig akár százszoros élességet is jelenthet. Feltétel, hogy az ilyen természetes "lencsesorozat" pontosan a vizsgálandó tárgy elé kerüljön.

legtávolabbi látvány

Amikor nagyobb teljesítményű távcsövek állnak rendelkezésünkre - beleértve a ban üzembe állítandó új űrteleszkópot is - a most megtalált legtávolabbi látvány csillagrendszert kiválóan megfigyelhetjük általuk.

További a témáról