Látnoki látás

látnoki látás

Nagyjából három osztályba sorolható: előzetes felismerés, a jövőbeli események észlelésének vagy előrejelzésének képességeaz újrafelismerésa múltbeli események látásának képessége és a távoli megtekintésa kortárs események észlelése a normál észlelés tartományán kívül. A történelemben A történelem folyamán számos helyen és időben volt az, amikor az emberek azt állították, hogy maguk vagy mások tisztánlátók. Számos keresztény szentekről - köztük látnoki látás ionai Columba-rólPadre Pio-ról és Anne Catherine Emmerichről - láttak vagy tudtak olyan dolgokat, amelyek messze távol álltak közvetlen érzékszervi észlelésüktől, mint Isten ajándéka.

Jézus Krisztus az evangéliumokban azt is rögzítik, hogy képes megismerni olyan dolgokat, amelyek messze távol álltak az ő közvetlen emberi észlelésétől.

Látnokság - Ezotéria | Femina

Más vallásokban hasonló történetek vannak arról, hogy látnoki látás egyének képesek látni a közvetlen érzékszervi észlelésektől távol eső dolgokat, különösen a pogány vallásokban, ahol oraklust használtak.

A próféciák gyakran látnoki látás fokú tisztánlátást tartalmaztak, különösen akkor, ha a jövőbeli eseményeket előre jelezték. Az esetek többségében azonban a dolgok látásának képességét egy magasabb hatalomnak tulajdonították, és nem arra gondoltak, mint arra a képességre, amely magában a személyben rejlik. A pokol és a menny lényeiről devákról azt állítják, hogy születésük után tisztán látják őket. Jain Sarvārthasiddhi- szövege szerint "ezt a fajta tudást avadhi- nak hívtákmivel lefelé mutat az anyagot, vagy korlátozottan homályos látás, hogyan lehet elkerülni az objektumokat".

7 lépéses útmutató látnoki képességünk fejlesztésére

Parapszichológia Korai kutatás A szomnambulisztikus tisztánlátás legkorábbi feljegyzését a Marquis de Puységur-nakFranz Mesmer követõjének adják átaki ben Victor Race nevû helyi unalmasszemû paraszttel kezelt. A kezelés során a Race állítólag transzba kerül, személyiségváltozáson megy keresztül, folyékonyan és artikulálódik, diagnosztizálva és felírva saját és mások betegségét.

A tisztánlátás néhány médium bejelentett képessége volt a Karakterolvasó és tisztánlátó személy az es évek brit utazási műsorában, összeállította Arthur James Fenwick — A tisztánlátás korai kutatói között szerepelt William GregoryGustav Pagenstecher és Rudolf Tischner. A tisztánlátás látnoki látás ben számolt be Charles Richet. A játékkártyákat borítékokba borították, és a hipnózis alá helyezett személy megkísérelte azonosítani őket.

A vizsgálati alanyról beszámoltak, hogy sikeres volt egy vizsgálatból álló sorozatban, de az eredmények esélyes szintre estek, amikor Cambridge-ben egy tudóscsoport előtt végezték.

Tisztánlátás

JM Peirce és az EC Pickering egy hasonló kísérletről számoltak be, amelyben 36 alanyt kipróbáltak 23 vizsgálat során, amelyek nem kaptak nagyobb esélyt. Ivor Lloyd Tuckett és Látnoki látás McCabe elemezte a tisztánlátás korai eseteit, és arra a következtetésre jutott, hogy ezeket a véletlen egybeesés vagy csalás magyarázza legjobban. Arthur Conan Doyle spirituális részt vett az ülésen látnoki látás kijelentette, hogy a tisztánlátás valódi manifesztációk.

Jelentős fejleményt mutatott a tisztánlátás kutatásában, amikor JB Rhinea Duke Egyetem parapszichológusa standard módszertant vezetett be az adatok elemzésére szolgáló szokásos statisztikai megközelítéssel az extraszenzoros érzékelés kutatásának részeként.

Spirituális Képességek

Számos pszichológiai osztály megkísérelte megismételni Rajna kísérleteit kudarccal. Cox arra a következtetésre jutott: "Sem az" átlag embernél ", sem a vizsgált csoportban, sem a csoport bármely más egyénénél nincs bizonyíték az ekstraszenzoros észlelésre. Ezen eredmények és a Rajna által kapott eredmények közötti eltérés vagy a kísérleti eljárás ellenőrizhetetlen tényezőinek látnoki látás be.

Négy másik pszichológiai osztály nem tudta megismételni Rajna eredményeit.

Tiltott történelem - A látnokok titkai

Kiderült, hogy Rajna kísérletei módszertani hibákat és eljárási hibákat tartalmaznak. Bizonyos szimbólumokat, amelyeket a kártyákra helyeztek, és borítékba lepecsételtek, és felkérték, látnoki látás kitalálja a tartalmaikat.

táplálkozás és rövidlátás agy a látás helyreállításához

Rosszul teljesített, és később bírálta a teszteket azzal, hogy azt állította, hogy a kártyáknak nincsenek pszichés energiái, az úgynevezett "energiastimuláció", és hogy nem tudott rendre tisztázni. A parapszichológus, Samuel Soal és munkatársai májusában tesztelték Garrett-t.

  1. Tisztánlátás – Wikipédia
  2. Különleges képességek - a látnokok | mosolykilometer.hu
  3. Látók és látások. Mi a különbség? - mosolykilometer.hu Lélekvándorlás és karma
  4. Mi a különbség?
  5. Láss mint egy látó - bárki képes rá? -
  6. Áfonyás készítmények a látás javítása érdekében
  7. 7 lépéses útmutató látnoki képességünk fejlesztésére - Édesvíz+ magazin

A kísérletek nagy részét a londoni University College pszichológiai laboratóriumában végezték. Összesen több mint 12 találgatást rögzítettek, de Garrett nem tudta megmutatni az esély feletti szintet.

Soal beszámolójában azt írta: "Eileen Garrett asszony esetében nem találunk semmiféle megerősítést Dr. JB Rhine figyelemre méltó állításaival kapcsolatban állítólagos érzékszervi érzékelésével kapcsolatos képességeivel kapcsolatban. Nemcsak elbukott, amikor átvettem a kísérleteket, de ugyanilyen kudarcot vallott, amikor négy másik gondosan kiképzett kísérlet vette át a helyem. Az utóbbi időben közismert távoli megtekintési tanulmány az Egyesült Látnoki látás kormányának által finanszírozott projekt volt a Stanford Research Institute- ban az es látnoki látás, az es évek közepén.

ultrahang a szemészetben

A korai vizsgálatokban egy emberi feladó tipikusan jelen volt a távoli helyen, a kísérleti protokoll részeként. Háromlépéses folyamatot használtunk, az első lépés az volt, hogy véletlenszerűen válasszuk ki látnoki látás a célkörülményeket, amelyeket a feladóknak tapasztalniuk kell.

Másodszor, a megtekintési lépésben a résztvevőket arra kérték, hogy verbálisan fejezzék ki vagy vázoljanak a távoli jelenetről alkotott benyomásaikat. Harmadsorban, a bírálati lépésben ezeket a leírásokat külön bírák egyeztették, a lehető legszorosabban, a tervezett célokkal. A távoli megtekintés kifejezést azért fejlesztették le, hogy leírják ezt az látnoki látás folyamatot.

hogyan lehet helyreállítani a látás szem gyakorlását

Puthoff és Targ első, a távoli megtekintésről szóló tanulmányát márciusában tették közzé a Nature -ben; benne a csapat beszámolt bizonyos fokú távoli megtekintési sikerről. Ezen eredmények nyilvánosságra hozatala után látnoki látás kísérleteket végeztünk a kísérletek megismétlésére távolról kapcsolt csoportokkal látnoki látás konferencia segítségével.

David Marks és Richard Kammann pszichológusok megpróbálták megismételni Targ és Puthoff távoli néző kísérleteit, amelyeket az es években végeztek a Stanford Kutatóintézetben.

Marks és Kammann felfedezték, hogy a Targ és Puthoff kísérleteiben a bíráknak adott megjegyzések tartalmaztak utalásokat arra vonatkozóan, hogy milyen sorrendben hajtották végre őket, például a tegnapi két látnoki látás hivatkozva, vagy az ülés dátumát az oldal tetején írták.

Megállapították, hogy ezek a nyomok okozták a kísérlet magas találati arányát. James Randi több más kutató által készített ellenőrzött teszteket írt le, amelyek kiküszöbölték az eredeti tesztekben szereplő többféle lebegő forrást és az idegen bizonyítékokból származó negatív eredményeket.

A hallgatók Puthoff és Targ helyét is képesek voltak megoldani a nyomokból, amelyeket véletlenül beillesztettek az átiratokba.

ujjak számlálása távolsági látóélességből látás vezetni

Targ és Puthoff ismét megtagadták az átiratok másolatainak átadását, és csak júliusában tettek rendelkezésre tanulmányozásra, amikor felfedezték, hogy magukban vannak még szenzoros jelek.

Marks és Christopher Scott írta: "figyelembe véve a megfelelő dátum eltávolításának a távoli megtekintési hipotézis fontosságát, Tart ezen alapvető feladatának elmulasztása megérthetetlennek tűnik.

Mint korábban megállapítottuk, a Puthoff és a kísérletek során a távoli nézetet nem mutatták ki. Targ, csak a nyomozók ismételt kudarca az érzékelő jelek eltávolításáról. Dolgozatában számos hivatkozás látnoki látás az akkori távoli megtekintési tanulmányokra.

Munkája statisztikai hibáit mások javasolták a parapszichológiai közösségben és az általános tudományos közösségben.

hyperopia kezelés 3

Tudományos befogadás A tudományos kutatások szerint a tisztánlátást általában a megerősítő torzítása várható torzítása csalás, hallucinációönmegtévesztésszenzoros szivárgásszubjektív érvényesítéskívánságos gondolkodás vagy a véletlenszerűség alapszintjének felbecsülhetetlensége eredményeként magyarázzák, nem pedig paranormálisan.

A parapszichológiát a tudományos közösség áltudománynak tekinti. A szkeptikusok azt mondják, hogy ha a tisztánlátás valóság lenne, akkor az teljesen tisztává vált.

Azt állítják továbbá, hogy azok, akik hisznek a paranormális jelenségekben, pusztán pszichológiai okokból teszik ezt. Szerint David G. Myers Pszichológia, 8th ed. Az eredmény? De a nyomon követési tanulmányok attól függően, hogy ki összegzi az eredményeket nem tudták megismételni a jelenséget, vagy vegyes eredményeket hoztak Bem és társai, ; Milton és Wiseman, ; Storm, Az egyik szkeptikus, James Randi bűvész régóta kínál - most látnoki látás 1 millió dollár - ajánlatot "mindenkinek, aki megfelelő megfigyelési feltételek mellett igazi pszichés erejét bizonyítja" Randi, A francia, ausztrál és indiai csoportok akár euró párhuzamos ajánlatot is kínálnak bárki számára, akinek bizonyítható paranormális képességei vannak CFI, Mivel ezek az összegek nagyok, a jóváhagyás tudományos pecsétje sokkal többet érne annak, akinek állításait hitelesíteni látnoki látás.

Ahhoz, hogy megcáfoljuk azokat, akik azt állítják, hogy nincs ESP, csak egyetlen személyt kell előállítania, aki képes egyetlen, reprodukálható ESP jelenséget demonstrálni. Eddig még nem lépett fel ilyen személy. Randi ajánlatát három évtizeden keresztül nyilvánosságra hozták, és látnoki látás ember tesztelésére került sor, néha egy független bírói testület ellenőrzése alatt.

Egyiptomi jóskövek

Még mindig semmi. A tisztánlátást a mainstream pszichiátria hallucinációnak tekinti.

  • A legtöbb ember egzotikus kinézetű, kristálygömböt kémlelő nőként képzeli el a médiumokat, akik hatalmas, kerek fülbevalót és hosszú, lenge ruhát viselnek.
  • Halláskárosodás és látás
  • Valaki fejében fehér mezőben fekete foltok voltak.

Lásd még.

További a témáról