Látás akupresszúra

látás akupresszúra

Alapos szemészeti kivizsgálás után rövidtávon hét várható javulás látás akupresszúra szemkönnyezés, a szemet érintő allerigás panaszok, látóideg-gyulladás területén, szemfáradtság esetén. Hosszútávon 2,5 — 3 hónap pedig megindul a dioptriaértékek csökkenése.

Havi fél dioptira csökkenésére lehet számítani. Egy ilyen kúra sok esetben dioptriát is képes javítani a látás minőségén.

Természetesen itt is a megelőzésé a fő hangsúly. A gond az, hogy az emberek nagy többsége már csak akkor eszmél, amikor nem tudja eldönteni, hogy a keze túl rövid, amiben tartja a könyvet, vagy a tévé és a monitor túl homályos, vagy esetleg rossz a szeme. Ilyenkor viszont már késő …, jöhet a műtét vagy a szemüveg.

De ne aggódjatok, van remény! Ha szeretnétek megérteni, milyen összefüggés van a szem és a test egésze között, először a magzati evolúciót kell megvizsgálnunk.

A halfázisban a szem, az emésztőrendszer és az idegrendszer szinte egyenes vonal mentén helyezkedik el: innen származik a kapcsolat a szemünk és az emésztőrendszerünk, illetve a szemünk és az idegrendszerünk között.

A szem — az emésztőszervek közül elsősorban a májat jelképezi, ezért van az, hogy a máj különféle megbetegedései először a szemen láthatók, illetve a szem a később kialakuló májbetegséget is előre tudja nekünk jelezni. Az idegrendszer állapota is ugyanígy látható a szemen, és mivel az idegrendszer az egész test minden szervével látás akupresszúra áll, a szem végső soron minden szervünk állapotának a tükörképe.

A látóközpont a hátsóagynak felel meg; az egyik elöl, a másik hátul van. Hasonló a kapcsolat a hátsóagy és a máj között is. A keleti gyógyászati filozófia szerint az arcot a jang erő hozza létre, ami hátulról jön, hogy az arc két felét előretolja és egyesítse egymással. Az embrió fejlődésének korai szakaszában a szemek, akár a látás akupresszúra, oldalt helyezkednek el a fejen.

Ha a terhességnek ebben a szakaszában nincs jelen az étkezésünkben látás akupresszúra erő, akkor a csecsemő szemei távol kerülnek egymástól, ami az életerő hiányára vall, és nagy valószínűséggel felnőtt korában szemproblémákkal jó látási skála küzdeni.

Érdekességként hozzátenném, hogy a túlzott jang ételfogyasztás sem vezet jóra, ugyanis az túl közel ülő szemet, vagy súlyosabb esetben kancsalságot okozhat. A kifele forduló kancsal szem, viszont szintén a látás akupresszúra túltengésére utal. Szerveink elhelyezkedése a szemen A kisagy megfelelője a szem orrhoz legközelebbi sarkában található.

Ezen a ponton gyűlnek össze az idegek által közvetített üzenetek. Az agykéreg megfelelője a külső részen található. A vastagbél megfelelője látás akupresszúra szem széle, a vékonybél megfelelője a szem közepe felé eső részen található. Ha valakinek minden szerve gyenge, a szeme fehérjén tizenkét jól látható vértágulat jelentkezik. Ha hatnál több ilyen van, akkor az illető súlyos beteg.

A civilizált embernél általában négy körül szokott lenni, de már egy is a test egyensúlyi állapotának a felborulására utal. A szem fehérjén gyakran látható vesekőre utaló jel, előfordul, hogy foltok is tarkítják, látás akupresszúra a gerincoszlop alsó része, vagy látás akupresszúra nemi szervek problémájára, prosztatagyulladásra, vagy petefészekcisztára utal Ezek a foltok vagy pontok többnyire vagy sötétek barnák vagy feketék — ezek lerakódások, kövek vagy ciszták jelenlétére utal - vagy pirosak illetve sárgák, ami a vér pangását jelzi, és nem annyira súlyos.

A pupillán is megfigyelhetünk színeket. A sárgás szín a húgyhólyag elégtelen működése miatt képződő nyákra utal. A feketés árnyalat veseproblémát jelez. A szem bármely részén látható bíborszínű árnyalat nagyon veszélyes összetett szervi probléma jele; a sötétbarna szín azt mutatja, hogy szerveink kezdenek megkeményedni és rugalmatlanná válni pl.

A szemgolyó megkeményedése rontja a látást, ami végül vaksághoz vezet. Ha jobban megfigyeled egy vak ember szemét, láthatod, hogy a fehér szín sok esetben kékké vagy szürkévé válik.

A vakság és a látásromlás az esetek nagy többségében megelőzhető lenne megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásával. A pupilla és a szivárványhártya, valamint a szivárványhártya és a szemfehérje közti rész határai az idegrendszerre utalnak.

Ha a szivárványhártyát a szemfehérjétől elválasztó rész homályossá és nehezen megkülönböztetővé válik, akkor gyengül az ortoszimpatikus érzékenység, és romlik a látás. Ez elég gyakori probléma.

rövidlátás veszélyes kor

Sok embernek végérvényesen kitágul a pupillája, ami komoly szembetegségekhez, látászavarokhoz és vaksághoz is vezethet. Ezt legtöbbször marihuana, a szintetikus drogok LSD, szülés után a látás esett, stb.

A pupillának kicsinek kell lennie, és gyorsan kell reagálnia a fény változásaira. Ha a vegetatív idegrendszer nem jól működik, a pupilla reagálása lassú és gyenge. Az egész szemgolyó besárgulása súlyos látás akupresszúra, alkoholizmusra, vagy látens látás akupresszúra sok cukorfogyasztás és az elsavasodás látás akupresszúra utal. Bármely szervünk komolyabb megbetegedése vagy működési zavara szemproblémákhoz vezethet. Nagyon fontos, hogy megértsétek, hogy a látásjavító kúra éppen ezek miatt az összefüggések miatt nem csak a szemet kezeli, hanem a hozzá tartozó legfontosabb szerveket is, de főleg a májat.

Azzal hogy neked az orvosod felír egy szemüveget, nem oldotta meg a kiváltó okot, csak egy mesterséges lencse dolgozik a te szemed helyett, azaz elvileg jobban látsz, de a szerveid állapota miatt a szemed tovább romlik, aminek a végeredménye az egyre magasabb dioptria szám. A kúra menete: Mivel a szem és a látás állapota erősen függ a máj állapotától, első lépésként érdemes elvégeznünk egy tisztító kúrát, amely különös hangsúlyt fektet a máj állapotára.

Azok, akik semmilyen egészségügyi problémával nem küzdenek, és a kúrát megelőzésként szeretnék elvégezni, azok belefoghatnak a keserűsós májtisztításba is. Ha túl vagyunk a tisztító kúrán, akkor minden reggel éhgyomorra ezt a szemvidító és látásjavító turmixot kell meginnunk a leírásnak megfelelően - legalább 2 hétig, majd 2 hét szünet után újra megismételhető. A szintfenntartás érdekében érdemes az egész kúrát havonta megismételni, a turmix pedig 2 hetes etapokban folyamatosan is fogyasztható.

A kúra hatékonyságát megnövelheted a következőkkel: BioAstin - magas astaxantin tartalmű mikroalgás, E- ás A- vitaminban gazdag sáfrányos szekliceolaj kapszula.

Vab 4-es, \

A sáfrányos szeklice olajat az éleslátás és az örök fiatalság olajának tartják. Fermentált áfonya és papaya ital - az áfonya látásra gyakorolt kedvező hatására egy francia kutató lett figyelmes, aki a 2.

Állítólag javítja a vér- és oxigénellátást a szemben, megfogja a szabad gyököket, erősíti a kollegén szerkezetét, a kötőszöveteket, javítja a szem állapotát pl.

látás akupresszúra

A glaukóma ellen is használ glaukóma: a szemszövet öregedik, sérülékeny lesz, a periférikus látás elveszik, a szem belső nyomása nő.

Hatását erre a betegségre a kollagénrostok erősítésével magyarázták. A szürkehályog kezelésében is kiváló, lassítja a hályog fejlődését.

akupresszúra

Sőt, a diabéteszhez köthető rethinapatia kezelésében is jeleskedik. Ekkor a cukorbeteg retinaereinek károsodása következtében csökken vagy megszűnik a vérkeringés, torzlátás, a látásélesség csökkenése, vagy vakság alakulhat ki.

Áfonya és vörösszőlő koncentrátum Karotin koktél Spirulina alga - magas szemvédő és látásjavító zeaxantin és béta karotin tartalommal. Magas klorofill tartalma is támogatja a szem munkáját. A kúra alatt érdemes minden nap esténként feltenni egy borogatást langyosan vagy hidegen a következő gyógynövény keverék forrázatából: 1 rész búzavirág, 1 rész szemvidítófű, 1 rész levendulavirág. Érdemes elsajátítani a látásjavító szemtornát is! Antal Vali. YouTube-videoklip YouTube-videoklip Az iskoláskori szemromlást megelőző látás akupresszúra.

látás akupresszúra látás plusz 6 mit jelent

Kevesen tudják, hogy Kínában naponta a nagycsoportos óvodákban és az általános iskolákban gyerekek százmilliói végzik azt az akupresszúrát, ami a látásukat javítja. Feladatunknak látás akupresszúra ennek a módszernek az elterjesztését a magyar gyerekek körében, ezért járóbeteg rendelőnkben ingyenesen juthatnak hozzá a gyakorlatsor leírásához.

Szívesen kötünk un. Betanítási szerződést az oktatási intézmények pedagógusaival. A betanítás ingyenes, de a pedagógustól visszajelzést várunk el. A látásommal még nincs baj, ezt szeretném megelőzni. Gondoljunk bele, ha magunkról van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy ráér, majd egyszer. Én is ilyen vagyok, de most elérkezett az idő, amikor a problémámat nem söpörhetem a szőnyeg alá.

Ezeket a gyakorlatokat régebben rendszeresen végeztem, aztán abbahagytam, pedig érezhető javulás mutatkozott. A múlt héten újra elkezdtem az akupresszúrás pontokat nyomkodni- és látás akupresszúra két alkalom után éreztem, hogy a szemem előtt kinyílt a világ. Kisebb gyermekeim, Bogi és Zsomi is kedvet kaptak hozzá és velem együtt csinálják.

Akupresszúrás pontok

Pár mondatban erről a gyakorlatról Dr. Eőry Ajándok természetgyógyász-orvos neve sokunk számára ismerősen cseng: a hajléktalanok, szegények orvosa, a magyar akupunktúra atyja.

Sokat tartózkodik Kínában, ezt a rendkívüli gyakorlatsort hozta magával Magyarországra. Kínában közel millió gyermek végzi naponta az iskolában. Az akupresszúra szintén, de talán kevésbé terjedt el. Ez a tűszúrást helyettesítő pontmasszázs, hasonló elven és hatással működik, mint az akupunktúra.

A pontmasszázs esetében is azokat a pontokat kell kiválasztani, melyek kapcsolatban vannak bizonyos betegségekkel, beteg szervekkel. A szem akupresszúrával elejét vehetjük a betegségeknek, egyéb elváltozásoknak is.

látás akupresszúra

Ilyen például a távollátás, színvakság, látás akupresszúra, fejfájás, és talán még a szemüveget is félre tehetjük. Asztigmatizmus esetén is hatásos lehet, - ez esetben homályosan látjuk a tárgyakat, függetlenül azok távolságától. Mind távolra, mind közelre jelentkezhetnek a panaszok, de jellemzően az olvasás, TV-nézés, egyéb finomabb vizuális feladatok a legmegerőltetőbbek.

látás akupresszúra amelytől a látás élesen romlott

A gyakorlatsor elvégzése nagyon egyszerű, csak percet vesz igénybe. A kínai szemmasszázs a szemgolyót közvetlenül nem érinti. Csupán a szem körüli, a szemgödör peremén, illetve környezetében levő pontokat veszi kezelésbe. Mindezt csukott szemmel végezzük. Érdemes ezt a gyakorlatsort megtanulni és alkalmazni.

Két könnyű és hatékony gyakorlat, amelyek segíteni fognak : -hogy ne növeljenek a dioptriáid, akkor nem kell új szemüveget magasabb dioptriával. Az látás akupresszúra minél jobban megtelnek vérrek, annál hatékonyabban táplálják a szemeket.

Így az izmok visszanyerik rugalmasságukat amire a szemednek szüksége van. A gyakorlat 3 részből áll és megszakítások nélkül végezd el. Kezd el és Amikor már nem látás akupresszúra feszültségfelszabadulást a 7 másodperces gyakorlásnál, ismételd a gyakorlatot 15 másodpercenként. Javasolom a gyakorlat végzését este elalvás előtt, hogy a nap folyamán összegyűjtött feszültségeket levezesse- és reggel ahogy felébredtél- felszabadítja a szemben összegyűlt feszültséget az előző napról.

Használd ezt a gyakorlatot legalább 2x naponta, amikor úgy érzed, hogy a szemed fáradt. Ez ugyanolyan mind mikor szomjas vagy és szeretnél vizet inni, a szem izmok öntözése az első lépés, hogy javíthass látásodon.

Gyakorlat 2 :Nyolc pont A Nyolc pont gyakorlat segíti a szem izmok tónusát. Edzett izmok lehetővé teszik a jobb látást. Ezt a gyakorlatot ismételd naponta legalább 4x jó eredmény eléréséhez.

Látás akupresszúra egyenesen és ne mozgasd a fejed és nézz 7 másodpercet a különböző végpontok felé ezek szerint: Használd ezeket látás akupresszúra gyakorlatokat naponta és észlelni fogod a javulás első jeleit : - eleinte enyhe izomfájdalmaid lesznek, amikor aztán nem viseled a szemüveget, a szem fáradság nem jelenik meg. A számítógépes látás ergonómiája: Először is a látás nem a számítógép miatt csökken, hanem ez egy alkalmazkodás a munkakörnyezethez. Egy vizsgálat ahol két kiskutyát két hónapon át egy két négyzetméteres dobozban tartottak, a végén észrevették, hogy nem boldogulnak amikor távolabb levő tárgyak után szaladtak.

Ez történik akkor is amikor a számítógépnél dolgozol, a szemed alkalmazkodik a rövid távolságokhoz. Ezért a számítógépes védőszemüveg fölösleges. Tehát amikor sokat dolgozol a számítógépnél, megjelenik a szemfáradság, a szemszárazság érzése. Ezek csak jelek, látás akupresszúra a szemed üzen, hogy nem megfelelően használod kezeled látás akupresszúra szemedet.

Mit tegyünk, hogy megállítsuk a mellékhatásokat? Így a szemed nem károsodna.

Végezd a szem összeszorításos gyakorlatot 20 percenként 5 másodpercben. Teremts egy megfelelően világos környezetet amikor a PC-n dolgozol. Napközben is használhatsz egy lámpát ami megvilágítja a képernyő hátulját. Így lértejön egy nyugtató környezet a szemednek, mert a környezetedben nem lesz csak egyetlen fényforrás monitor világit közvetlenüla szemedbe. Minden egyes nap amivel késlekedsz javítani a látásod, ez csak romlani fog és olyan vastag szemüveget viselsz majd mond egy üvegkorsó feneke.

Így több időt, energiát és pénzt fogsz pazarolni, hogy javítsd a látási problémákat. Vezesd be és használd naponta a következő 5 szokást, hogy javítsd a látásod: SZOKÁS: ,Napozz" Napozz természetes fényben minden reggel rögtön ébredés után percet. Ez segíteni fog, hogy több energiád legyen látás akupresszúra nap. Ez egy csésze kávé energiájával egyenértékű, aminek tudjuk káros hatásait. A D-vitamint a szervezet napozás által látás akupresszúra.

A D-vitamin az egészséged oszlopa. A D-vitamin szükséges a szervezet számára nélkülözhetetlen kalcium jobb hasznosulásához a szervezetben. Így a szemed is energikusabb és jobb lesz.

További a témáról