Látáskezelés gyakorlatokkal

Szemgyakorlatok a látásra 2

látáskezelés gyakorlatokkal hogyan lehet elkerülni a hiperópiát

A látásterápia dr. William H.

  1. A látás ugyan nem korrigálható lencsék vagy műtét nélkül, néhány alapvető módszerrel önállóan is javíthatjuk látásunkat és szemeink egészségi állapotát.
  2. High myopia sport
  3. Látom a betűk látásvizsgálatát
  4. Gyakorlatok látásra, Látáskezelés riboflavin injekcióval
  5. Lehetséges-e visszatérni a látáshoz

Bates amerikai szemész szakorvos megfigyelésein és bizonyított eredményein alapszik, aki munkássága során fényt derített arra, hogy a szem voltaképpen eszköz, a látás maga az agyban történik. Az akkomodáció során nem csak a szemlencse és a lencsemozgató izmok játszanak szerepet, hanem a külső szemmozgató izmok is. Ahogy a test izmait fejlesztjük, úgy a szemmozgató izmokat is karban kell tartanunk.

napi látás látássérülés 5

Bates által kifejlesztett gyakorlatokat Meir Schneider továbbfejlesztette és kiegészítette, hozzátéve a keleti gyógymódokból átvehető gyakorlatokat, szem-akupresszúrát, enyhe masszázst arc, vádlitáplálkozási tanácsadást.

Meir Schneider súlyos csökkentlátóként született, több sikertelen szemműtét után vakká nyilvánították.

Kamaszkorban került kapcsolatba a Bates-módszerrel, és vizuális, meditációs, légző-lazító gyakorlatokkal, paradox mozgássorral, masszázzsal fejlesztette tovább. Módszere segítségével világszerte milliók látása javult meg.

A szemtréning megelőző, kiegészítő és rehabilitációs terápiaként alkalmazható rövid- és távollátás, öregszeműség, kancsalság, színtévesztés esetén.

látáskezelés gyakorlatokkal

Tanácsadás menete: A gyógyuló szemész szakorvosi lelettel keres fel, ez kötelező. Első alkalommal állapotfelmérést, látástesztet végzünk, melynek során személyes és családi anamnézis alapján háttérkutatást végzünk.

szemészeti lézergép

Ezután a látás élességének vizsgálata következik Visus-vizsgálat a Kettesy-féle tábla 3m távolságból olvasandó változata használatávalmajd a tenzió szem belnyomása megállapítása, a konfrontális látótér, majd látáskezelés gyakorlatokkal a szemmozgató izmok állapotának vizsgálata következik.

A színlátást a Karl Velhagen-Dieter Broschmann-féle Színlátásvizsgáló táblák segítségével ellenőrzöm. Az állapotfelmérés után összegezzük a problémát minden szemszögből, ideértve a lelki-mentális okokat is, és személyre szabottan összeállítjuk az elvégzendő gyakorlatokat.

látáskezelés gyakorlatokkal

Az eredményt havonta ellenőrzöm, majd egy újabb felméréssel zárjuk a terápiát. Bármely kérdés, esetleges probléma esetén természetesen rendelkezésre állok a terápia alatt és látáskezelés gyakorlatokkal követően is.

További a témáról