Látássérült gyermekek

Látássérült gyermek a családban

A sajátos nevelési igényű gyerekek online oktatását is segítik a DJP szakemberei A Digitális Jólét Nonprofit Kft.

látásromlás az első osztályosoknál

Javaslatokat fogalmaznak látássérült gyermekek például a látás- és hallássérült, továbbá az autista, a mozgáskorlátozott és a halmozott fogyatékossággal élő gyermekek oktatásában használható, ingyenesen letölthető alkalmazások kapcsán is.

A látássérült gyermekek távoktatásával kapcsolatosan a szakértők többek között felhívják a figyelmet az alsós online matematika órákon alkalmazható Sebran-ra, amely nemcsak a szorzótáblát tanítja meg, de a gépírást is előkészíti.

A 0 7 gyenge látás

A további javaslatok között szerepel egyebek mellett a Lapról hangra nevű honlap, amely felolvassa a beillesztett újságcikkeket, valamint hangos könyveket és narrációval ellátott filmeket tartalmazó weblapokat is. Gondoltak a hallássérült gyermekekre is, számukra többek között a Microsoft Stream programot ajánlják, amivel jelnyelvvel készült prezentációkat oszthatnak meg egymással a tanulócsoportok.

kenőcsök a látás javítására látás abban, amit mérnek

Ide tartozik a Bookrkids, amely egy olvasást, szövegértést támogató program, látássérült gyermekek interaktív mesekönyvvel és ajánlóval. Megemlítik továbbá a Beszédmester olvasásfejlesztő és beszédjavítás-terápiai programot is, amely főként első osztályos gyerekek számára ajánlott, különösen a rehabilitációs célú orthophoria látás. Az elemzés készítői az autizmussal élő gyermekek távoktatásának támogatása kapcsán számtalan kommunikációt segítő programot felsorolnak, kiemelve például a Niki Talk-ot és a Verbalio-t.

rövidlátás a döntések meghozatalakor az a látás helyreállítása 40 év után

Ezek mellett léteznek önállóságot segítő szoftverek is, mint a Visual Schedule és a Fun Routine. Az ajánlások között találhatunk továbbá olyan tanulást segítő programokat is, amelyek a mozgáskorlátozott és a halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket segítik.

A gyerekek és kísérőik is nagyon jól érezték magukat, sok élménnyel gazdagodtak. Ezúton is köszönjük támogatóinknak az önzetlen segítséget! A táborról készült képeket a Galérián keresztül az alapítvány Facebook oldalán lehet megtekinteni.

További információk a témában itt olvashatóak. További híreink.

látássérült gyermekek hiperlátás és testmozgás

További a témáról