Látássérült tudomány

látássérült tudomány

látássérült tudomány hogy a víz segítségével helyreállítsa a látást

Tudósok azonban már korábban is gyanították, hogy lehet valamiféle igazság a dologban. A Washingtoni Egyetem tudósai nemrég publikált  kutatásuk ban — melyet a ScienceAlert  szemléz — megtalálták a jelenség mögött meghúzódó agyi-idegrendszeri folyamatokat.

optikai szempontból színes lencsék a látás hány százaléka

Agyunk kompenzálja a látás hiányát A szakemberek öt, születésüktől fogva vak résztvevőt vontak be kutatásukba, akik közül négyen anoftalmia révén jöttek világra látássérültként, vagyis szemgolyójuk nem fejlődött ki megfelelően. Az alanyoknak különböző frekvenciákon megszólaló tiszta zenei hangokat játszottak a tudósok, miközben fMRI-vizsgálat segítségével követték nyomon az agyuk hallásközpontjában lezajló tevékenységet.

szimulátorok és gyakorlatok a látáshoz karate gyenge látás

A kísérletet ezután megismételték egy látó személyekből álló kontrollcsoport részvételével. Habár ennek pontos okairól csupán találgatnak a tudósok, úgy gondolják, egyfajta látássérült tudomány élettani jelenségről lehet szó.

  • Látás érett szürkehályoggal
  • Tényleg jobban hallanak a látássérültek? - Dívány

Mint a kutatócsapat egyik tagja, dr. Kelly Chang idegtudós véli, a születésüktől fogva vak emberek agya kisgyermekkortól kezdve megtanulja, miként lehet a látás segítsége nélkül információt gyűjteni az őket körülvevő világról, ehhez pedig a többi érzékszervüket hívja segítségül, minek következtében azok — elsősorban a hallási képességek — az átlagosnál magasabb szintű működésre állnak be.

mandala nézet

A szóban forgó kísérlet természetesen csupán egy kisszámú mintát vett alapul, ezért nem is tekinthető reprezentatívnak, illetve látássérült tudomány bizonyíthatónak. Ne maradj le semmiről!

a látásélesség csökkenésének mértéke az optikai látás patológiája

További a témáról