Látásvizsgálati képzés. Szemüvegviselők számára

látásvizsgálati képzés

hogyan lehet kideríteni egy látási problémát

Kapcsolat Cégek komplex szemészeti szakvizsgálatának lebonyolítását látásvizsgálati képzés szerződés alapján, létszámtól függően a helyszínen is. Spóroljon velünk a vizsgálatok és a szemüvegkészítés költségein! EüM rendelet kötelező látásvizsgálatot ír elő a képernyő előtt dolgozó munkavállalók részére: A munkáltató köteles — a külön jogszabályban előírtak figyelembevételével — a foglalkozás-egészségügyi orvosnál kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését a képernyős munkakörben történő foglalkoztatás megkezdése előtt, ezt követően kétévenként.

látásvizsgálati képzés

Indokolt esetben a látásvizsgálaton túl szemészeti szakvizsgálat elvégzésére van szükség. A rendelet meghatározza, milyen munkakörök tekinthetőek képernyő előtti munkavégzésnek.

látásvizsgálati táblázat betűkkel

Amikor a munkavállalónak szemüvegre van szüksége Gyakori eset, hogy a szemészeti szakvizsgálat eredményeként a munkavállalónak látásvizsgálati képzés elvégzéséhez szemüveget vagy kontaktlencsét kell viselnie.

A jogszabály kötelezi a munkáltatót, hogy a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveget minimális mértékben biztosítsa a munkavállaló számára.

kozmetikumok és látás

Azonban érdemes tudni, hogy amennyiben az éleslátást elősegítő eszközöket csak munkavégzéskor, a képernyő előtt és nem állandóan viselik, abban az esetben védőeszközöknek minősülnek. Ez azt jelenti, látásvizsgálati képzés a munkáltatónak nem kell ezek után személyi jövedelemadót fizetnie [SZJA tv.

látásvizsgálati képzés veleszületett gyengénlátás

Milyen vizsgálatokat végzünk?

További a témáról