Multifokális látás. Multifokális szemüveg – Távolra, munkához, közelre

multifokális látás

A multifokális lencse

De hogyan működik ez, és vajon megfelelő-e az Ön látásához? Segítünk felfedezni a multifokális kontaktlencséket, valamint feltárni, hogy megfelelők-e Önnek.

Mik azok a multifokális kontaktlencsék? A multifokális kontaktlencsék több dioptriaértéket tartalmaznak egy lencsén belül. Általában jelen van egy lencseerő a nagyon közeli rövidlátás attól, aminek látszik, egy a távol elhelyezkedő normál tárgyakhoz, egy pedig a közepes távolságokhoz.

Meg kell-e szokni a multifokális lencsét?

Ez a rendszer segít a preszbiopiás betegeknek az életkorhoz kapcsolódó látáskorrekcióban, amikor a szem már nem képes a közeli tárgyakra fókuszálni. Mi a különbség a multifokális és a bifokális kontaktlencsék között?

stewardess látás teljes rövidlátás

A multifokális lencsék kialakítása fokozatos átmenetet tesz lehetővé a multifokális látás olvasásra szolgáló lencseerő és a távoli tárgyak látásához szükséges dioptriaérték között. Nagyon hasonlóan működnek, mint a progresszív szemüvegek. A bifokális lencsék ezzel szemben éles átmenetet alkalmaznak a lencse rövid- multifokális látás távollátást korrigáló területei között. A multifokális lencsék típusai A multifokális kontaktlencsék készülhetnek lágy lencseanyagból és gázáteresztő RGP félkemény anyagból is.

multifokális látás

A multifokális kontaktlencsék kialakításának két fő típusa létezik. A leggyakoribb a koncentrikus körök alkalmazása különböző lencseerőkkel eltérő távolságokra.

Léteznek vegyes kialakítások is, amikor a rövid- és távollátást korrigáló terület is a szem középpontjához közel található.

Multifokális szemüveg – Távolra, munkához, közelre

Ez a természetes látást imitálja, kijavítva az adott aberrációs pontokat a szemben. A multifokális kontaktlencse kiválasztása Honnan tudhatja, hogy megfelelők-e Önnek a multifokális kontaktlencsék?

látásélesség 0 dioptriában

Íme néhány érv és ellenérv, amelyeket a szemész felkeresése előtt és a konzultáció során érdemes mérlegelnie. A multifokális kontaktlencsék előnyei A multifokális lencsék számos előnyt kínálnak. Ezek közül néhány: Élesebb látás minden távolságra, a közelitől a távoli tárgyakig.

Multifokális szemüveglencsék

Kevésbé hirtelen váltás a különböző dioptriaértékek között. Látás a legtöbb körülmény esetén külön szemüveg nélkül.

hyperopia az iola-ban maradandó látásvesztés

A multifokális kontaktlencsék hátrányai A multifokális kontaktlencsék számos előnyt kínálnak a teljesítmény terén, ám az alábbiakra érdemes ügyelni: A viselő nehezebben alkalmazkodhat hozzájuk az eltérő látásélmény miatt. Az multifokális látás időszakban a látást multifokális látás éjszakai fényérzékelés, valamint homályos multifokális látás árnyékos látás is előfordulhat. A kialakítás összetettsége miatt ezek a lencsék drágábbak.

multifokális látás ételek és gyümölcsök a látáshoz

A multifokális kontaktlencsék alternatívái Ha a multifokális lencsék nem tűnnek megfelelő választásnak, számos egyéb opció is létezik, például: Az olvasószemüveg és a normál kontaktlencse együttes alkalmazása. Monovision kontaktlencsék. Bifokális kontaktlencsék.

multifokális látás

Az orvos által javasolt látásjavító szemműtét vagy lencseimplantátum. Ha kontaktlencsékről vagy más szemészeti döntésekről van szó, a szemész szakorvos az Ön legfőbb szövetségese.

Tippek a progresszív lencsék kényelmesebb viselésére. Bárki gyorsan hozzászokhat a tökéletesen beállított progresszív lencsékhez.

A szemész segít megtalálni az életmódjához illeszkedő korrekciós lehetőséget, valamint az első néhány hónapban felügyelni, hogy biztosan a megfelelő döntést hozták-e meg.

A cikk tartalma nem értelmezhető orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait. Konkrét kérdéseivel keresse fel szemész szakorvosát.

További a témáról