Rövid rövidlátás, Mi a rövidlátás?

rövid rövidlátás

E-mail Nagyfokú rövid- illetve távollátók kezelése Ha Ön 45 éves elmúlt és nagyfokú rövid- vagy távollátástól szenved, vagy legalább 1 dioptriás szemüveget visel, de nem alkalmas lézeres látásjavításra, akkor sem kell beletörődnie abba, hogy látásán csak a szemüveg vagy a kontaktlencse segíthet.

kiegészítés a látáshoz kapszulákban

Létezik egy világszerte elterjedt, eredményes műtéti technika a páciensek látásának korrigálására. A minimális beavatkozást igénylő ultrahangos eljárás lényege abban áll, hogy a saját szemlencsét kicserélik egy műlencsére.

látás 1 5 rossz

Ennek eredményeként megszűnik a fénytörési hiba, nincs többé szükség szemüvegre és kontaktlencsére sem. Ez az úgynevezett tiszta lencse csere, vagy másképpen a refraktív célú lencse csere.

A korszerű multifokális lencsék segítségével teljes szemüveg-függetlenség is elérhető, azaz sem távoli, sem olvasószemüvegre nem lesz szükség.

segítség látássérült emberek számára látás helyreállítási szimulátor

Nagyfokú rövidlátás kezelése Nagyfokú rövidlátást jelent, ha valakinek a dioprtiája meghaladja a D-t. Ebben az esetben extrém fokú fénytörési hibáról beszélünk.

Ezt tehát nem úgy kell elképzelni,hogy  távolra nem lát. Ha például a visus látásvizsgáló táblán csak a legnagyobb számot tudja elolvasni és a kisebbeket nem, az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem látja, hanem úgy, hogy nem látja tisztán.

A lézeres szemműtétet általában azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akiknek dioptriája nem haladja meg a D-t. Akiknek ennél nagyobb fokú fénytörési hibájuk van, sajnos a lézeres szemműtét sem tud optimális megoldást nyújtani.

rövid rövidlátás

Ám ebben az esetben sem kell beletörődni abba, hogy látásunkon csak a szemüveg vagy a kontaktlencse segíthet. Létezik egy világszerte elterjedt, eredményes műtéti technika a nagyfokban rövidlátó páciensek látásának korrigálására.

A rövidlátó szem

Ez az úgynevezett tiszta lencse csere, mely a nagyfokú rövidlátás kezelése esetén lehetőséget nyújt a látásélesség visszanyerésére. Ebben az esetben a távollátó páciens nem alkalmas lézeres szemműtétre, hiszen - ahogy ezt már a nagyfokú rövidlátásnál említettük - extrém fokú fénytörési hibáról van szó.

  1. Nagyfokú myopia: 12 dioptria felett Mi a rövidlátás oka?
  2. Rövidlátás kezelése gyorsan, egyszerűen • mosolykilometer.hu
  3. Mi a rövidlátás?
  4. Nagyfokú rövidlátás és távollátás kezelése
  5. Rossz látás, ahogy mondani szokták
  6. Mit kell tudni a rövidlátásról?

Viszont a nagyfokú távollátás sem csak segédeszközökkel korrigálható. A tiszta lencse csere ebben az esetben rövid rövidlátás segítséget nyújthat. A minimális beavatkozást igénylő ultrahangos eljárás lényege abban áll, hogy a saját szemlencsét kicserélik rövid rövidlátás műlencsére, így rövid rövidlátás a nagyfokú távollátást.

bragg látásjavulás a visin segíti a látást

Kezelés után látás mínusz 2 dioptriában nagyfokú rövid- vagy távollátók is láthatnak élesen, segédeszköz nélkül!

További a témáról