Rövidlátás operálható

Szótár – Az orvosi diagnózisok pedagógiai szempontú értelmezése

Rövidlátás ( myopia ) gyógyulása

Lásson csodát rövidlátás és homeopátia dobja el a szemüvegét örökre!

A már fiatalkorban fellépő nagyfokú rövid- és távollátás jelentősen befolyásolhatja és megnehezítheti a mindennapokat.

rövidlátás operálható manga a látáshoz

Ráadásul amennyiben a nagyfokú fénytörési hiba mellett nagy mértékű astigmia is fennáll, a lézeres szemműtét nem alkalmazható. A lencsecsere megoldást jelenthet a magas dioptriájú szemüveg vagy kontaktlencse viselése helyett.

egy személynek myopia és hyperopia van

Jó hír, hogy a műlencse beültetése esetén nincs a fénytörési hibának felső határa, bármilyen dioptria sikeresen kezelhető. A műlencse műtét további előnyei: Nincs dioptria határ, olyan dioptria rövidlátás operálható javítható, ami lézeres látásjavítással már nem.

csökkent látásélesség este

Nincs felső korhatár! Örök megoldás, a szem nem romlik tovább.

látás a mínusz 8-nál

A jövőben már nem alakulhat ki szürkehályog a szemen. A műtét teljesen fájdalommentes és mindössze 20 percig tart. Szemlencse műtétek alapelve technikailag megegyezik a szürkehályog műtétek során alkalmazott eljárással.

rövidlátás operálható milyen látomás a teleszkópos látnivalókról

Lényege, hogy a saját szemlencse helyére ultrahangos technikával műlencse rövidlátás operálható beültetésre. Különböző típusú szemlencsék ültethentők be:  trifokális  és  monofokális.

Összeállította: Kiss Erika, Vargáné Mező Lilla

Trifokális lencsével akár a teljes szemüvegmentesség is elérhentővé válik! Nincs többé se kontaktlencse, se szemüveg!

 1. Magas dioptriák kezelése műlencse műtéttel
 2. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa.
 3. Egészséges látás mopra
 4. Öregszeműség Távollátóság hypermetropia A távollátóság távollátás, túllátás, hypermetropia, hyperopia lényege, hogy a szem fénytörése túl gyenge.
 5. E-mail Nagyfokú rövid- illetve távollátók kezelése Ha Ön 45 éves elmúlt és nagyfokú rövid- vagy távollátástól szenved, vagy legalább 1 dioptriás szemüveget visel, de nem alkalmas lézeres látásjavításra, akkor sem kell beletörődnie abba, hogy látásán csak a szemüveg vagy a kontaktlencse segíthet.

A szemlencse műtétet minden esetben részletes szemészeti vizsgálat előzi meg, amely során pontosan felmérjük a szem általános állapotát. Nagymihály Attila által használt műlencsék a legmodernebb prémium minőséget képviselik.

rövidlátás operálható

A tökéletes lencse kiválasztásához minden esetben operáló szakorvosunk ad segítséget. A beültetett műlencsék alkalmazkodóak: hajlékony és rugalmas lábainak köszönhetően a műlencse képes a szükséges mértékben előre, illetve hátra mozdulni, a természetes szemlencséhez hasonlóan görbülni, törőerejét megváltoztatni.

 • Rövidlátás (myopia) | Van megoldás
 • Izgultam, hogy elveszthetem a látásom - Napidoktor
 • Szürkehályog kezelés Lézeres szürkehályog műtét A szürkehályog cataracta gyógyítása jelenleg kizárólag sebészeti úton történhet.
 • Bonyolult magas rövidlátás
 • Szemünkkel tekintünk egy emberre, amikor meg akarjuk ismerni.
 • A leggyakoribb félreértések a szemünkkel kapcsolatban
 • Nagyfokú rövidlátás és távollátás kezelése
 • A látásélességet csökkentő tényezők

Ennek köszönhetően a látásjavító lencseműtétet követően a közeli, a köztes és a távoli tartományban is éles képet hoz létre. Alkalmazott lencsetípusok: trifokális műlencse, tórikus műlencse, egyfókuszú műlencse.

További a témáról