Szemész online

szemész online

myopia alternatív módszerek

EüM rendelet alapján történik. További háttérinformáció a szem működéséről: A látás alapja a fényinger által kiváltott érzet, amelynek kiinduló pontja a szem. A szem optikai törőközegei szaruhártya, csarnokvíz, lencse, üvegtest képet hoznak létre az ideghártyán amelyet szemész online vagy retinának is neveznek. Egyszerűsített formában e szemész online úgy viselkednek, mint egyetlen vastag gyűjtőlencse.

szemész online

A végtelenből érkező - párhuzamos - sugarak a törőközegeken túl egy pontban egyesülnek, és a tárgy képe fordított, kicsinyített, valódi képként jelenik meg a hátsó gyújtópontban elhelyezkedő ideghártyán, de csak abban az esetben, ha a szem optikai adottságai épek. Az ideghártya fényérzékeny receptorainak ingerülete az ugyancsak a retinában lévő bipoláris idegsejtekre tevődik át, és ezekről a ganglionsejtekre jut.

Mik a látási problémái?

E sejtek axonjai a retinában a látóidegfő vakfolt, papilla felé húzódnak, itt kötegbe tömörülve, látóidegként elhagyják a szemgolyót és az agyalapon az agyalapi mirigy felé húzódnak. A két szem két látóidege itt részben kereszteződik, majd a talamusz térdestest nevű része irányába halad. A térdestestben történő átkapcsolás után a szétterülő rostok a nyakszirti agylebeny körülírt területébe, a látóközpontba vezetik a fényingerek keltette ingerületet.

szemész online

Leggyakoribb tünetek, melyek szemészeti problémákra utalnak: Szemfáradtság.

További a témáról