Szemészeti iridológia

szemészeti iridológia

Szemüveg A szem íriszén lévő foltok élénk példa a csodálatos funkcionális kapcsolatra a testrészek között, amelyek első pillantásra nem kapcsolódnak egymáshoz. Kevés ember tudja, hogy ennek a szövetnek a színe és szerkezete nemcsak a szemgolyó öröklődő tulajdonságairól szól, hanem azokról a betegségekről is, amelyek jelenleg az emberekben léteznek, vagy a genetikai hajlam miatt a jövőben fejlődhetnek.

Nehéz ezt hinni, de az orvosok egyre inkább meggyőződnek a szervek, a belek, a tüdő, a máj és a vesék patológiáinak feltérképezéséről a szem irisának külső megjelenésén. Az orvostudományban van egy külön terület - iridológia, amely tanulmányozza az íriszt.

Az iridológia, amelynek tárgya a szövet és a belső szervek állapota, az alternatív gyógyászat területéhez tartozik. Az írisz anatómiája és fiziológiája Az írisz az ékszer elülső része, egy vagy más színnel festve.

Ezenkívül az iridológiát csak barna és kék árnyalatoknak tekintik. Ezeket a színeket a színes szerves anyag - a melanin szemészeti iridológia, mely a belső rétegben található, ahol az izomrostok is megtalálhatók. A felső réteg epitéliumból és véredényekből áll.

gyógyszerek, amelyek 40 után javítják a látást

Az írisz felülete rendkívül bonyolult szerkezettel rendelkezik, amely minden egyes személy számára egyedi. Funkciójában a szem ezen része egyfajta nyílás, amely szabályozza az optikai rendszerbe belépő fény mennyiségét: a lencsét, az üvegtestet szemészeti iridológia a retinát. Alacsony fényben a belső réteg izomja körkörös sphincter megnyit egy lyukat - a diákot, amennyire csak lehetséges, úgy, hogy egy személy tájékozódjon a világ körül.

Élénk fényben a pupillát az átmérő maximálisan csökkenti a hígító szemészeti iridológia miatthogy megakadályozza a fényérzékeny sejtek károsodását. De ez nem a szemgolyó ezen részének egyetlen funkciója: A fény látás szilikonnal műtét után nemcsak a tanuló csökkentése, hanem a külső héj pigmentje is véd.

Anatómiailag az írisz az üvegtesthez kapcsolódik, és segít a kívánt helyzetben történő rögzítésében.

 1. Miért jelennek meg az életkori foltok a szemek alatt? - Pikkelysömör August
 2. Mértékegysége látás
 3. Hogyan lehet javítani az életkorral összefüggő hyperopia
 4. Kora foltok az íriszben Migrén A látás pótolhatatlan lehetőség a külvilággal való kommunikációra.
 5. Iris-Analízis És Iris-Diagnózis • Szempontok 🚑 mosolykilometer.hu
 6. Iridológia - hamis pillantás az egészségre - Lencsék August
 7. Íriszdiagnosztikai vizsgálat | SalusVita céges egészségszűrések | Salus Vita Kft.
 8. Látomás 1 5 mit jelent

Ő részt vesz az intraokuláris nyomás szabályozásában. A lumen átmérőjében bekövetkező változások a szálláshely biztosításával kapcsolatosak - az a képesség, hogy jól látszanak mind a közeli, mind a távoli tárgyakat. A vérerek bősége határozza meg a szemgolyó táplálkozásában való részvételét és termoregulációját.

Kora foltok az íriszben

Szemszín: normák és eltérések A gyermek kék szemekkel születik, mivel az íriszében kevés melanin van. A kék szem színe recesszív tulajdonság, azaz a barna szem genomja elnyomja. Ha mindkét szülőnek kék szeme van, akkor a gyermek hasonló árnyalatú lesz. Ha a szülőknek barna szemük van, ez nem jelenti azt, hogy nem rendelkeznek kék szemgénnel - egyszerűen elnyomhatja a barna szemgén, de ez leszármazottaiban szemészeti iridológia meg.

Ha az anya vagy apa örökölte a nyúlszínű írisz gént, a gyermek már a harmadik vagy negyedik hónapban barna szeművé válik, amikor elegendő mennyiségű melanin halmozódik fel a testében.

Hátsó pigment hám Fejlődés A stroma és az elülső határáig réteget az írisz származó idegtaréjés mögötte a stroma a szivárványhártya, a záróizom pupilla és a tágító pupilla izmok, szemészeti iridológia az írisz epithelium fejlődnek optikai csésze velőcső. Szem színe Fő cikk: Szemszín Az emberi fenotípusok között a kék-zöld-szürke szemnek viszonylag ritka a szemszíne, és a pontos színt gyakran érzékelik a környezetétől függően. Az írisz általában erősen pigmentálta színe általában barna, mogyoró, zöld, szürke vagy kék.

De idővel az árnyék megváltozhat. A legtöbb ember a földön barna szemű.

Mit jelentenek az írisz foltjai

A tudósok szerint a távoli őseink egyáltalán nem rendelkeztek semmilyen más szemmel. Különböző színek jelentek meg az emberiség bolygón való elterjedése és különböző körülmények között élve. Egyértelmű minta van: a forró éghajlattal rendelkező országok őslakos népessége, ahol sok napsugárzás éri a föld felszínét, barna szemű.

A hó nagy fényvisszaverő képességgel rendelkezik, így az állandó hófedéssel rendelkező országok népei is barna szeműek. Olyan területeken, ahol a természetes fény sokkal alacsonyabb, több kék szemű ember lesz. Az iridológia szerint minden más árnyalat, beleértve a zöld színt is, nem normális. Ez nem jelenti azt, hogy egy zöld szemű személy halandó veszélyben van, de valószínű, hogy hajlamos a belső szervek bizonyos betegségeire. Sietj el ijesztő találgatással, nem érdemes.

Foltok és jelentésük Az írisz nagyon heterogén színt mutat, és ez a heterogenitás különböző embereknél eltérő. A szem festett részének külső szélén fényes sáv van - ebben a helyen a pigmentréteg a külső epitéliumot veszi körül, és a felszínre szemészeti iridológia.

szemészeti iridológia

Az írisz középső részén különböző sugarak, körök, kristályok, zárványok lehetnek, amelyek teljesen eltérő árnyalattal rendelkezhetnek, vagy teljesen színtelenek melaninmentesek. Ezek a különböző formák és pozíciók foltjai érdeklik iridodiagnosti: még speciális térképeket is létrehoztak, amelyek alapján meg lehet ítélni, hogy melyik konkrét szerv veszélyezteti a betegséget.

szemészeti kiskutyák

Az iridodiagnózis sajátosságainak megértése rendkívül nehéz, valamint egy igazi tapasztalt iridodiagnosta szakemberrel való találkozás. Az általános fejlesztés azonban megismerheti a kommunikációs írisz foltok alapszínét, színét és rendellenességeit az emberi testben.

szemészeti iridológia plusz távollátás mínusz rövidlátás

U g javítja a látást anélkül írisz sugárirányú területekre oszlik: A belső gyűrű funkcionálisan kapcsolódik a gyomor-bél traktushoz. A középső gyűrű a hasüreg, az epehólyag, a hasnyálmirigy, az agyalapi mirigy, a mellékvese, az autonóm idegrendszer és az izom- és izomrendszer működését jelezheti.

A külső gyűrű a máj, a lép, a nyirok, a bőr, a légzőszervek, a végbélnyílás, a húgycső és a nemi szervek okozta rendellenességek jeleit mutathatja.

Íriszdiagnosztikai vizsgálat

Mivel a balszem állapotát a test bal oldalán található ha egy személynek mínusz a látása ítéljük meg, hasonlóan a jobb szemhez: a jobb oldalért felelős.

Most írja le részletesebben a betegség lehetséges jeleit az írisz egészének vagy részeinek színének megváltoztatásával: A zöld szem a májbetegség jele lehet.

A szemek tanulói Migrén Mit mondhat az írisz? Kiderült, hogy van egy egész tudomány, amely lehetővé teszi más szervek betegségeinek diagnosztizálását.

A színtelen, nem pigmentált foltok megjelenése a szervezet belső környezetében a savasság növekedését és a betegségek, mint az ízületi gyulladás, asztma, reuma, peptikus fekély kialakulásának valószínűségét jelzi. A sötét foltok megjelenése az idegrendszeri vagy emésztőrendszer problémáit jelzi.

Ez azt jelenti, hogy az ember valószínűleg idegrendszeri vagy epehólyag-gyulladást, gastroenteritist és gyakori székrekedést fog kifejlődni. A vastagbél problémáit világos radiális sugárzás jelzi. A félkör alakú vagy kör alakú szemészeti iridológia képesek egy személy titkos élményeit és stresszállapotát adni. A pigmentált réteg körüli homályos sötétség jelzi a vérsejtek képződésének megsértését, a bőrgyulladás és az ekcéma jelenlétét.

Az allergiában szenvedőknél az írisz melletti sklera területeken pontokat figyeltek meg. Festés besorolása Az iridológia fejlődésének folyamatában kísérleteket tettek a foltok rendszerezésére és osztályozására tulajdonságaik szerint. Különösen R. Burdiol foglalkozott ezzel a kérdéssel.

Három változási csoportot azonosított: Két fejlődési fokú mérgező foltok - feltörekvő és érett. Nagy területet foglalnak el, a tanulótól a szemészeti iridológia széléig, és jelzik a szervezet múltba vagy jelenbe történő átvitelét. Ezenkívül még újszülötteknél is észrevehetőek, ami azt jelzi, hogy a terhességi toxinok az anya terhessége alatt átjutnak. Egy másik ok a májelégtelenség a baba új születés utáni új körülményekhez való alkalmazkodása során.

Felnőtteknél az ilyen foltok akkor jelennek meg, amikor a máj terhelése vagy a vizelési problémák jelentkeznek. A pigment foltok kerekek, melanin pigment szemcsékkel. Feltételezhető, hogy kapcsolat van a rendellenességek széles skálájával - gyulladásos, traumatikus, mérgezési állapotokkal.

Szájüregi —és fogászati szűrés Szemészeti szűrés Íriszdiagnosztikai vizsgálat Az íriszdiagnosztika iridológia az írisz szivárványhártya vizsgálatával foglalkozik. Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is!

Az iridológiát megbízhatóbbnak tekintik, csak más kapcsolódó tünetekkel együtt. Ezek a foltok színükben és alakjukban rendkívül változatosak, ezért osztályozása nagyon ellentmondásos és összetett. De az egyik leghíresebb az R. Maradék foltok - kicsi, enyhén pigmentált, lekerekített, világos határokkal. Jelentőségük a patológia lokalizációjában rejlik helyüktől függően meghatározzák a beteg szervetde jelzik a kóros folyamat befejeződését.

Ezen helyek iridológiájában különböző értelmezések és osztályozások is léteznek. Egyes szakértők a foltok és szabálytalanságok megjelenését is társítják a parazita betegségek jelenlétéhez, és úgy vélik, hogy az ilyen hibák szemészeti iridológia fertőzött szervet szemészeti iridológia azonosítani. Az ilyen következtetések azonban ellentmondásosak, és nemcsak minden orvos elfogadja, de nem minden iridodiagnosti.

Mit jelentenek az írisz foltjai - Szemüveg August

Egyrészt a megbízható tudományos bizonyítékok hiánya, másrészt a tapasztalt iridodiagnosztikai szakemberek hiánya azt a szemészeti iridológia eredményezi, hogy az iridológia még mindig nem ismeri fel az orvosokat és a betegeket. A nem hagyományos orvoslásban azonban módszereit és megközelítéseit gyakran a gyakorlatban is megerősítik, így ez a felderítetlen tudományterület még mindig felismerhető és fejleszthető a jövőben.

Mindenesetre, ha egy személy saját szemében olvassa el a szervekkel kapcsolatos problémákat, szemészeti iridológia essen pánikba, csak további kutatási módszerek segítségével kell ellenőrizni ezt az információt.

Foltok az íriszben Az emberi szemészeti iridológia megjelenő foltok élénk példa arra, hogy milyen csodálatos a kapcsolat a test különböző részei között, amelyek teljesen függetlenek. Nem sokan tudják, hogy ennek a szövetnek a színe sokat mondhat. Például a szem íriszének színe örökletes jellemzőket, valamint különböző betegségeket és genetikai jellemzőket jelez. Mit jelentenek az írisz foltjai Sok tapasztalt szakember tudja, hogy az írisz segítségével lehetőség nyílik az emberi belső szervek különböző szemészeti iridológia azonosítására, ami nagyon fontos a különböző betegségek kezelésében.

ŽIVĚ: Hana Jánská: Iridologie - diagnostika zdraví z oka

Az orvostudományban van egy bizonyos irány - az iridológia, amely részt vesz az emberi szem íriszének tanulmányozásában. Az iridodiagnózis az írisz és a különböző belső szervek közötti különböző kapcsolatok tanulmányozásával foglalkozik.

Az írisz anatómiája és fiziológiája Az írisz az emberi szem burkolatának elülső része, amely különböző színű lehet.

Vedmochka.net

Ugyanakkor az iridológia normális színnek, csak barna és kék színárnyalatnak tekinthető. Ezek a leggyakoribb színek, amelyekben az írisz a szerves eredetű különböző anyagok miatt színezett, amelynek fő része a belső környezetben lévő melanin pigment. Az emberi írisz felszínének nagyon összetett szerkezete van, amelyet egyénnek tekintünk. Főbb funkciói szerint ez a szemrész egy bizonyos típusú membránnak szemészeti iridológia, amely elvégzi a viszonylag összetett optikai rendszerbe behatoló fény beállítását.

Az emberi szem komplex optikai rendszerének fő elemei a következők: A fényerő szempontjából nem megfelelő fényerő esetén a belső rétegben található izom megnyitja a tanulót.

 • Miért jelennek meg az életkori foltok a szemek alatt?
 • A látás rendhagyó kezelése
 • A szemek tanulói - Migrén
 • Az ezzel a módszerrel végzett vizsgálatot csak akkor végezzük, ha valamilyen oknál fogva a beteg nem tud feküdni a szemével nyitva az eljárás során, vagy az írisz sérült.
 • A rövidlátás egyik szemében erősebb
 • Áfonya vitaminokkal javítja a látást
 • Szemek, rendellenességek és minden jogorvoslat

Ebben az esetben a kellően nagy fénysugarak sugárzásának folyamata. Segít egy személynek, hogy megkapja a környező világra vonatkozó különböző információkat. Abban az esetben, ha a világítás nagyon fényes, akkor a tanuló átmérője csökken az izom segítségével, amelyet dilatátornak neveznek. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk, hogy az emberi szembe belépő jelentős fényárammal ne látásélességi tesztek fényérzékeny szövet.

Szemszín: normák és eltérések A gyermek kék szemekkel születik, mert az íriszében kevés melanin van. A kék szemek recesszív tulajdonságok. Ha a szülőknek kék szeme van, akkor a gyermek ilyen árnyalatú lesz.

Ha az anya vagy apa örökli a nyúlszínű írisz színű szemészeti iridológia, a gyermek már 5 hónapos korában barna szemű lesz, amikor a szükséges mennyiségű szemészeti iridológia felhalmozódik a testében.

További a témáról