Szemészeti könyv

ATC S01 – Szemészeti készítmények

Elérhetőségek Gyerekek szemészeti vizsgálata Szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy nagyon fontos lenne minden gyermek szemészeti vizsgálata legkésőbb az iskola megkezdések előtt.

a szemgyakorlatok javították a látást

Különösen indokolt a vizsgálat, ha valamelyik szülő vagy nagyszülő szemüveges, mert a fénytörési hiba vagy a tompalátás öröklődhet. Nagyon sok esetben, ha idejében korrigálnánk a látásproblémát, felnőttként már nem lenne szükség szemüvegre.

Hogyan befolyásolja a rajz a látást

A   kiskorú gyerekek nem jelzik vagy nem tudják jelezni a szemészeti könyv felé, hogy nem látnak élesen. Azt gondolják, hogy ez természetes!

A szülőknek viszont feltűnhet, hogy valami probléma van a csemetével, ha közelről néz tárgyakat, nem engedi a szemtakarásos játékokat pl.

szemészeti könyv

Előfordulhat az is, hogy csak az egyik szemmel van gond. Ilyenkor a másik szem kompenzálja a hibát és a fenti tünetek nem tapasztalhatóak egyáltalán.

szemészeti könyv egyértelműen a látásról

Emiatt is szükséges alkalmanként ellenőriztetni a gyermek látását. A szakvizsgálatok elvégzése után derül ki, hogy szükség van-e szemüvegre vagy sem. Amennyiben szükség van szemüvegre, minden esetben kérjük látszerész segítségét a megfelelő szemüvegkeret és lencse kiválasztásához.

szemészeti könyv

Semmiképp ne vásároljunk kész olvasó szemüveget, se gyermekünk, se szemészeti könyv részére. Hívjon minket és kérjen időpontot már most viszgálathoz! Monoptik  Optika Milyen tünetek utalhatnak a gyermeke látásproblémájára?

a látási problémákról

További a témáról