Szemészeti szó. szemészet | Új Szó

Szemészeti diagnosztika 2. rész

Réslámpa biomikroszkópia Réslámpa használata a szemészeti vizsgálatok során A réslámpa az egyik leggyakrabban használt szemészeti diagnosztikai eszköz mind szemészeti szó humán szemészetben, mind az állatorvosi szemészetben.

szemészeti szó távollátás ellenőrzése online

Ezen kívül képes felnagyítani a szemben vizsgált különböző struktúrákat, mint pl. A használatával sokkal körültekintőbben át lehet vizsgálni a szemterületeket, valamint egyes elváltozások mélységét is érzékelhetővé teszi.

szemészeti szó chip a látás javításához

Utóbbi funkciója nagyon fontos plusz információt ad a vizsgáló állatorvosnak, pl. Elsősorban a szem elülső területét vizsgáljuk vele, úgy mint a szemkörnyéket, a szemhéjakat, a kötőhártyát, a szaruhártyát, az szemészeti szó szemcsarnokot, a szivárványhártyát és a szemlencsét.

Az esetek többségében pupillatágító szemcseppet is csepegtetünk az állat szemébe, hogy a szemlencsét sokkal pontosabban meg tudjuk vizsgálni.

a látásromlás mértéke

Illetve a réslámpás vizsgálatot sok esetben szemfenékvizsgálat is követi, amelyhez elengedhetetlen a pupilla tágítása. Ennek a szemcseppnek a hatása néhány szemészeti szó át tart, így a vizsgálat befejezése után kedvencünk még egy ideig bizonytalanul tájékozódhat, emiatt célszerű ilyenkor az erős napfénytől óvni az állatot. Maga a vizsgálat nem fájdalmas, a lehető legkisebb intenzitású fényt használjuk a szem megvilágítására, amely csak enyhe kellemetlenséget okoz az állatnak.

szemészeti szó 3 fokú látáségés

Erre főleg akkor van szükség, amikor valamilyen szembetegség miatt az állat eleve fényérzékeny. Fenyves Ildikó.

szemészeti szó

További a témáról