Szemüvegek ködbe

Küldje el szemüvegére kapott receptjét és mi adunk 2000 Ft kedvezményt

Index A Google már hónapokkal ezelőtt megpróbált betörni a pilótafülkékbe új kütyüjével, amit persze nem lájkvadász képek lődözésére, hanem térképek és az időjárási viszonyok böngészésére használnak a pilóták.

5. látomás 13 éves korában myopia több mint 6 dioptria

A sajátos újítás legkomolyabb haszna — az óriáscég reklámozásán túl — nyilvánvalónak tűnik: mivel az adatok hangvezérlésre szemüvegek ködbe meg a kijelzőn, a pilótának nem kell megosztania figyelmét megannyi műszer és bárányfelhő között.

Bár ezt az elvet hasonlóan szem előtt tartotta, az izraeli Elbit Systems keményen rálicitált a Google-re saját okosszemüvegével.

Peppa Malac - A Fogtündér - Rajzfilmek

A Skylens-nek becézett találmány szemüvegek ködbe amellett, hogy lencséin képes megjeleníteni a szemüvegek ködbe légiforgalom, illetve a pilótafülke egyes műszereinek adatait, tiszta látást biztosít viselőjének a legzordabb időjárási viszonyok között is. A munka érdemi részét persze nem a szemüveg, hanem a gép orrába szerelt multispektrális kamera végzi, amely ködben, esőben, hóban, vagy épp egy tomboló homokviharban is kivehető képet közvetít a környezetről a lencsékre.

szemüvegek ködbe rossz látáslátás

A szemüveget emellett egy mozgásérzékelő szenzorral is felszerelték, így a kép mindig szemüvegek ködbe marad a pilóta fejtartásával. A Skylens elsősorban azokon a kisebb repülőgépeken, illetve helikopteren bizonyulhat hasznosnak, melyeket méretükből adódóan nem szereltek fel landolássegítő eszközökkel, ám komoly segítséget nyújthat a pilótáknak katonai bevetéseken is.

Amennyiben a készülék nem bukik el a légialkalmassági vizsgálatokon, akár már ban piacra kerülhet, ám nem mindenki osztja a gyártó felhőtlen optimizmusát.

szemüvegek ködbe online látásélességi tesztek

Simon Brown angol pilótaoktató szerint például egyenesen veszélyes lenne a Skylens forgalmazása, hiszen így sokan kedvet és hamis önbizalmat kaphatnak az ítéletidőben való röpködéshez.

További a témáról