Vicces látomás. Látomás · Linwood Barclay · Könyv · Moly

vicces látomás

vicces látomás

A regény főszereplője autizmussal él, én pedig Asperger-szindrómás vagyok ami az autizmus nagyon enyhe változatának tekinthetőés blogot is vezetek a témával kapcsolatban -- egyébként is mindent elolvasok a témával kapcsolatban, de a pozitív méltatás még inkább kedvet csinált hozzá.

A kritika elolvasása után megvásároltam a könyvet, és nagy várakozással nyitottam ki, de sajnos csalódnom kellett.

változó világosság

A könyv tényleg jó, csakugyan új nézőpontból mutatja be az autistákat, ezúton is ajánlanám mindenkinek, viszont a fordítás minősége eléggé lerontja a dolgot. A fordítás szövege ugyanis nyelvileg enyhén szólva igénytelen. A mondatok gyakran kuszák, magyartalanok, az anglicizmusok szó szerint vannak lefordítva.

DJ. Deka feat. Orosz Enikő \u0026 Phat Beat - Képzelt Látomás (OroszG \u0026 ClubPulsers Remix)

Kezdő fordítók szoktak olyan hibákat elkövetni, mint amikkel a könyvben lehet találkozni. Ehhez képest elég sok facepalm -generáló mondattal találkozhat a fordításban a nyájas olvasó.

Íme néhány, ízelítőül: "Született vezető vagyok -- mondta Crenshaw.

myopia gének gyakorlatok gyengén látók számára

Ez néha vicces nyelvi helyzeteket eredményez: "Ráadásul az úton van egy téglajárda is, kétféle színű -- barna és vörös -- téglából, érdekes sémákkal. Így sikerült fordítani az "autism spectrum disorder" kifejezést.

vicces látomás a kisagy felelős a látásért

Most lépjünk túl azon, hogy vicces látomás szavak teljesen ötletszerűen, különírva, minden nyelvtani kapcsolat nélkül vannak odakúrva egymás mellé, csak arra hívnám föl a figyelmet, hogy a fordítás teljesen WTF, magyarul az "autizmus spektrumzavar" kifejezés használatos, és elég sok internetes cikkben is előfordul. A "spectrum" egyébként baromira nem a színekre utal ebben a kontextusban, hanem vicces látomás, hogy az "autisták" és a "normálisak" közt nincs éles határvonal, hanem az autizmusnak is vannak, ha úgy tetszik, fokozatai.

vicces látomás miért vannak gyakorlatok a látás erősítésére

Vannak az önellátásra képtelen, gondozásra szoruló autizmussal vicces látomás, vannak a magasan funkcionáló autisták, akik autizmusuk mellett korlátozottan ugyan, de képesek az önálló életre, meg vagyok pl. Számomra egyszerűen elképesztő, hogy nem lehetett utánanézni ennek a témának, végül is az egész könyv az autizmusról szól, vagy mi a pihe.

mindent a látásélességről részletesen asztigmatizmus és látásélesség

A kiadónak pedig üzenetem, vicces látomás a legjobb garancia a minőségre az lenne, hogyha felvennének egy olvasószerkesztőt.

További a témáról