Emberi látásfejlesztés

A következő szembetegségek esetén sikeresen alkalmazható a mikroperimetria: · szemfenék meszesedés · zöldhályog · tompalátás · időskori szemfenék degeneráció · diabeteszes macula ödéma · cukorbetegség okozta szemfenék elváltozás · macula lyuk · Stargardt retina pálya · chorioidea betegségei · retina központi vénaelzáródás · retinitis pigmentosa A mikroperimetria a szemészetben egy egyedülálló új módszer, amely a retina emberi látásfejlesztés funkcionális szenzitivitási vizsgálatával beállítja a gyengén működő sejtek stimulációját sejtszinten, ezáltal javítva a látás minőségét. Látásrehabilitáció avagy mit tudunk tenni a zöldhályoggal: A látásrehabilitáció sajnos még nem eléggé ismert Magyarországon. A látássérültek nem, vagy csak késve kapnak információt a látásrehabilitációs lehetőségekről. A MAIA program egy vizuális rehabilitációs technika, amely segít a retina ép látóterületeinek erősítésével egy emberi látásfejlesztés retinalis fókusz kialakításában.

Szervezetünk célja: A látássérült személyek önálló életvitelének elősegítése, a megváltozott élethelyzetből adódó nehézségek áthidalása az alábbi szolgáltatások nyújtásával. Látásfejlesztés: A meglévő látás feltérképezése és optimális kihasználásának segítése.

Tájékozódás és közlekedés tanítása: Biztonságos közlekedés vezetővel, majd önállóan a fehérbot használatának elsajátításával. Gyengén-és alig látók számára a BAR program alkalmazása. Életvitelt segítő eszközök használatának tanítása: Speciális, átalakított, mindennapos eszközök „vakos” felhasználása.

az asztal távolsága a látás mérésekor állítsa le a műtétet

Kommunikációs és számítástechnikai ismeretek tanítása: Alapfokú számítógépes ismeretek elsajátítása, valamint képernyőolvasó és képernyőnagyító programok, szövegszerkesztés, Internet, nyomtató, stb. Mindennapos tevékenységek újratanítása: Sütés-főzés speciális technikáinak megismerése, étkezéssel kapcsolatos tevékenységek, pénzkezelés, emberi látásfejlesztés rendezése, háztartás vezetése stb.

funkcionális myopia

A megmaradt képességek fejlesztése: A hallás, tapintás, szaglás, mozgás fejlesztése, a kieső funkció pótlására, kiegészítésére. Braille írás és olvasás tanítása: Az ujjakkal tapintható pontírás és olvasás elsajátítása gyógyszerek, fűszertartók feliratozására, stb. Szociális munka: Tájékoztatás, segítségnyújtás, ügyintézés szociális ügyekben, egyéni esetkezelés.

100 hogyan lehet helyreállítani a látást hogyan mutathatja meg egy ember iránti megvetését

Pszichológiai tanácsadás keretében életviteli tanácsadás, mentális segítségnyújtás. A programban résztvevők az önálló életvitelhez szükséges ismereteket rehabilitációs folyamat során sajátítják el, mely minden esetben a emberi látásfejlesztés egyéni igényeihez igazodik. Az elemi rehabilitációs szolgáltatásainkat ügyfeleink a debreceni, a nyíregyházi és a hajdúdorogi intézményeinkben ambuláns, bejárós formában vehetik igénybe.

torna látáshoz rajzokon látássérült tabletták

A bentlakásos ellátás is teljesen ingyenes napi háromszori étkezés, cukorbetegeknek többszöri étkezés a Hajdúdorogi Központunkban két, kétágyas szobában tudjuk ügyfeleinket elszállásolni és szabadidős programokat kínálni. Felhívjuk figyelmét arra, hogy az intézményeinkben folyó szakmai munkáról, az általunk nyújtott szolgáltatásokról tájékozódhat az interneten is, az alapítvány honlapján, a www.

Ügyfélfogadási idő:.

  • Érdekes cikkek az optika világából | Wiener Optika Óbuda mosolykilometer.huület
  • Attól, ami gyenge látássá vált
  • Ha a gyógyulás úgy kívánja akkor a beteg panaszait, betegségeit nem csupán a szemészeti betegségeit és a szembetegség kórfolyamatát prognózisát figyelembe véve dönt a szemorvos arról, hogy az akadémiai orvoslás vagy a kiegészítő komplementer, alternatív medicina kezelési módszereit veszi igénybe, esetleg a kettőt együttesen alkalmazza a prevenció, a rehabilitáció és a gyógyítás érdekében.
  • Látás kibernetika
  • Látás fejlesztés | mosolykilometer.hu - Óvodai eszközök forgalmazása
  • DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT

További a témáról