Griboyedov látomása,

A vizsga összetétele. Elme és érzékek

A vizsga összetétele. Elme és érzékek

Eco Lehetetlen vitatni azt az igazságot, hogy egy ember kétféle módon ismeri a világot: az ész és az érzések révén. Az emberi elme felel a világ azon tudásáért, amelyet stabil célok, tevékenységi motívumok, hajlandóságok és érdekek jellemeznek. Azonban a valóság megismerése során az ember érzékenyen kapcsolódik az őt körülvevő tárgyakhoz és jelenségekhez: a dolgokhoz, eseményekhez, másokhoz, személyiségéhez. A valóság egyes jelenségei boldoggá teszik, mások szomorúak, mások csodálatot okoznak, mások felháborítják Öröm, szomorúság, csodálat, felháborodás, harag - mindez különféle típusú személyeknek a valósághoz való szubjektív hozzáállásához, az ő tapasztalatának, ami őt érinti De nem csak érzésekkel lehet élni, "a fejnek oktatnia kell a szívét", mivel az érzések és griboyedov látomása észlelések elsősorban a jelenségek különféle aspektusait tükrözik, és az elme lehetővé teszi az objektumok közötti kapcsolatok és kapcsolatok griboyedov látomása az intelligens tevékenység elvégzése érdekében.

És mégis az életünkben előfordul, hogy vagy a szív kérésére, vagy az elme felszólítására cselekszünk, és csak akkor érünk kompromisszumot, amikor "kitöltsük a dudorokat". Ebben a tekintetben egy példa az A. Griboyedov "Jaj bölcsességből", különösképp Alexander Andreevich Chatsky képe. Ne feledje, hogy Lisa és Sophia szolgája között az intelligenciáról és a hülyeségről folytatott beszélgetés után, valamint egy emlékeztető emlékeztetőjére, hogy Sophia griboyedov látomása Chatsky egykor meleg kapcsolatokkal jött létre, Chatsky megjelenik a színpadon.

Karol gyenge látásom van rövidlátás életkorban

A hős jellemzését már megadták, és Chatsky megfelel a komédia teljes akciója során. Rendkívüli gondolkodású ember inkább az ügyet szolgálja, nem pedig a személyeket : "Örülnék, hogy szolgálok, ez szánalmas szolgálnihatározott meggyőződések semmilyen körülmények között nem mondhatsz róla:" És az arany táska, és a tábornokokat jelöli "ő olyan erősen engedelmeskedett az érzésének, hogy elvesztette a környezet objektív észlelésének képességét.

Sem Sophia hideg fogadása, sem reakciója Griboyedov látomása lóról történő esésére nem griboyedov látomása meg a hős szemét nyilvánvalóan: Sophia szívét egy másik ember foglalja el.

Szellemi értelemben megértette, hogy mindennek vége, nincs többé a korábbi szeretet, Sophia megváltozott, most már nem az a tisztán ártatlan lány volt, mint korábban, hanem méltó apja méltó lánya. De a szív És csak a Molchalin és Sophia közötti titkos találkozó helyszíne tette lehetővé annak biztosítását, hogy Sophia már nem érezte korábbi érzéseit.

Chatsky végül megérti, mit kell megérteni Famusov házában való folyosó víziója első perceitől: itt felesleges. Most ezek az álmok teljes szépségben elpusztultak. Lermontov Sofyát hibáztatja, hogy hamis reményt adott neki, és nem mondta közvetlenül, hogy gyermekkori iránti szeretetük most semmit sem jelent. De csak ezekkel az érzelmekkel élte a szétválás mindhárom évét! Keserves csalódása Sophia-ban; Famusovban, aki nem az elméje, hanem a pénztárca szerint választott egy férfit vőlegénynek; a moszkvai társadalomban messze nem olyan okos, őrületlen, cinikus.

Most azonban nem bánja a szakítást, mivel rájön, hogy nincs helye a Famus társadalomban. Indul Moszkvából.

griboyedov látomása

Még tragédiabb volt Nastena sorsa, V. Rasputin "Élő és emlékezz" című hősnője.

First Walk with Liana in St. Petersburg, Russia

Így történt, hogy a háború utolsó évében Andrei Guskov egy helyi lakos titokban visszatért a háborúból egy távoli Angara falujába. A sivatag nem hiszi, hogy apja házában nyitott karokkal fogadják őt, de hisz a felesége megértésében, és nem téveszti meg.

Nastena nem feleségül vette a szeretetért, nem volt boldog a házasságban, de griboyedov látomása a férje iránt, és hálás volt azért, hogy megszabadította a nagynénje munkásai nehéz életétől. A történet így szól: "Nastena a vízbe dobta magát a házasságba - semmiféle különösebb gondolat nélkül még mindig ki kell menned, nagyon kevés ember tudja megtenni nélküle - miért várjon? Szellemi értelemben megérti, hogy a férje-sivatag segítésén keresztül bűncselekménnyé válik, de neki nem könnyű megbirkózni az érzésekkel, és teljes mértékben átadja griboyedov látomása.

A férjével folytatott titkos kapcsolat boldoggá teszi. És csak a nagy győzelemről szóló falusi ünnepen váratlan harag lép fel hirtelen: "Ő miatt, miatta miatt, mint mindenki másnak, nincs joga örülni a győzelemnek. Andrei nem gyilkos, nem áruló, csak pusztító, de távoli látás emberként el kellett ismernie, hogy ennek a történetnek mi lesz a vége.

Nemcsak sajnálnia kellett magát, hanem aggódnia kellett a szülei, a felesége és a még nem született gyermeke miatt. Természetesen végtelenül beszélhet az érvről és az érzésekről, mint az ember belső világának két legfontosabb alkotórészéről.

griboyedov látomása hogyan lehet megérteni, ha a látás romlik

De függetlenül attól, hogy griboyedov látomása példát adunk irodalmi vagy életbelivilágossá válik, hogy ezek egyformán befolyásolják egy ember cselekedeteit és kiegészítik egymást. Csak a két ellentét egységében lehetséges a személyes harmónia. Amikor az érzés és az érzés konfliktusba kerül, a személyiség belső konfliktusa lép fel, amely gyakran tragédiához vezet. Valószínűleg többször is hallottál arról, hogy a férfiak gyakran szerelmesek egyesekbe, másokba pedig teljesen megházasodnak, vagy ha házasok, beleszerethetnek egy másikba, de soha nem hagyják el a feleségüket?

És a nőkről biztosan sokszor hallottad, hogy gyakran beleszeretnek söpredékbe, de ha a fejük a vállukon van, a kényelem és nem a szeretet miatt veszik feleségül. Sok nő nagyon fél attól, hogy ilyen kényelmes feleséggé váljon, akit kényelmesnek tartanak a házassághoz, griboyedov látomása mások imádni fogják.

És a férfiak még inkább félnek tőle, attól tartanak, hogy ilyen váltakozó repülőterekké váljanak, ahol egy nő készen áll ülésre, ha minden más repülőtérnél nem meleg fogadtatásban részesülnek.

Szent város png

A rémálmokban a férfiak látják, hogy jövedelemszerzőként fogják felhasználni őket, griboyedov látomása hogy másoktól álmodnak, vagy akár másokkal griboyedov látomása, és ami még rosszabb, valaki más gyermekét elhozza nekik, és azt mondja: "a tiéd".

És a rémálmokban élő nők látják, hogy a férje morog vele egy rosszul vasalt ingért, és ebben az időben szereti az ismerős és ismeretlen szépségeket a közösségi hálózatokon. Egyszóval, mind a nők, mind a férfiak nagyon negatívan gondolkodnak abban, hogy szerelmük miatt griboyedov látomása lehet házasok. De a szerelem és a házasságkötés vágya közötti disszonancia problémája sokkal szélesebb körű, és nemcsak merkantilis megfontolásokra vonatkozik.

Megpróbálom megmondani, honnan elvileg származik ez a probléma, mire kapcsolódik, és mi a dinamikája. Griboyedov látomása többször felvettem hasonló témákat példáulleírva, hogy a legtöbb embernek nincs elég griboyedov látomása ahhoz, hogy a kötelesség és az öröm egybeesjen. Azt mondhatjuk, hogy az embereket érettségi szintjükhöz viszonyítva 4 típusba soroljuk bár a 3. Olyan emberek, akiknek kötelessége van, és ez gyakran nem esik egybe a "akarással", és nehéz döntéseket hoznak.

Azok az griboyedov látomása, akiknek van "akar" és "szüksége", de a "szükség" mindig fontosabb a "akar". Emberek, akiknek "akarnak", és ez egybeesik a "szükséglettel".

"Nincs vizeletvize"

Időnként be kell adniuk, de griboyedov látomása akkor, ha egyébként lehetetlen megszerezni azt, amit akarnak. Minden más esetben inkább csak azt akarják csinálni, amit akarnak, és ez a "akarás" szinte soha nem esik egybe azzal, amit a társadalom rájuk ruház.

Ezért konfliktus van az ilyen emberek és a társadalom között. Mindig a rendszer áldozatai, és a rendszer mindig kizsákmányoló, aki megpróbálja őket felfalni.

griboyedov látomása

De ha odafigyelünk arra, amit ezek az emberek akarnak, kiderül, hogy maguk is akarnak másokkal való griboyedov látomása, és őszintén úgy vélik, hogy joguk van, vagy egyszerűen nem veszik észre, hogy az ellátások nem griboyedov látomása égből merülnek, hanem más munkavállalók jövedelme.

Az ilyen emberek és griboyedov látomása társadalom között van egy bizonyos megállapodás, amelyet néha megpróbálnak betartani, néha megsértik, de csak akkor sértik meg, ha az nem okoz túl sok veszteséget, vagyis már egyetértenek abban, hogy "szükség van" nem valaki meztelen önkényesség, és bizonyos mértékben - objektív szükségszerűség, bár unalmas. Nem számít, mennyit akar engedni a "vágy "nak, amely gyakran különbözik ettől a" kötelező "-től, de nem adhatja át, mert a pillanatnyi örömöt sok nap, vagy akár évek elszámolása váltja fel.

Az ilyen emberek irgalmatlan "vágya" ellenség és egy kísértés, aki megpróbálja megzavarni a fejüket, hogy később sokáig megbánják, hogyan menték tovább gyengeségüket és elárultak "magukat".

Vagyis az ilyen emberek ma már bizonyos kötelességnek, nem örömnek tekintik magukat, és kötelességük egybeesik azzal, amit objektíven jónak tekintnek a társadalomban, vagyis egybeesik az alapvetõ etikai normákkal.

griboyedov látomása

A káros és pusztító dolgok nem kísértettek számukra, hanem érzéki szinten is taszítják, mint egy cukros és zsíros margarin krém a tortán, amely visszataszítja az egészséges táplálkozáshoz szokott embert, receptorai ezt "ízléstelennek", vagy a fizikai erőfeszítéshez szokott személyeknek hazudni egész nap a fáradt szobában a kanapén kínzás, látássérült műtét öröm, teste nem reagál a tétlenségre a pihenésre, griboyedov látomása azzal, aki nem szereti a sportot.

Ugyanez vonatkozik az élet hátralévő részére. Integrált személyiség és a 4-es típusú emberek is mindent, ami károsnak és kellemetlennek tűnik, nem halad át magát, mint a 3. Nem akarja megtéveszteni valakit, de nem azért, mert fél a megtorlástól, az elítéléstől vagy a lelkiismeretektől, és a megtévesztés ténye sem tűnik számára előnyösnek, mivel minden rosszhoz társul.

Egyszóval, nincs különbség a "akar" és a "szükség" között egy ilyen ember számára.

További a témáról