Mopra látás

Hana Zelinová: Viszontlátásra, Zsuzsika! (Mladé Letá-Móra Ferenc Könyvkiadó, ) - mosolykilometer.hu

A tárlat különlegességét nem csak az adja, hogy a tárgyak mopra látás, hanem az is, hogy a látók letakart szemmel, többi érzékszervükre hagyatkozva járhatják körbe a kiállítóteret.

A látássérültek és látók számára is audio-narráció készült, mely segíti őket a tájékozódásban.

Látod amit én látok?

A tárlaton az egykori paraszti világ hétköznapjait és ünnepeit mutatjuk be a tárgyakon keresztül. Női és férfi viseletet, házimunkához, a gyermekek életéhez, a férfiak mindennapjaihoz, a nagy ünnepekhez kapcsolódó tárgyakat érinthet vagy szagolhat meg a közönség.

mopra látás a látás nem tud koncentrálni

Bizonyos tárgyak kapcsán pedig kisebb feladatok is várják a látogatókat a lesötétített teremben. A tárlat létrehozásának célja az, hogy egy egyedi kiállítást kínáljon a Móra-múzeum a vak és gyengénlátó vendégeinek, illetve cél az is, hogy a látók is megismerhessék ezt a különleges világot. Az audio-narrációs tárlatvezetések  nyitva tartási időben, naponta, órától kezdődnek.

vízió, hogyan lehet megtudni, mit differenciáldiagnosztika szemészeti pinguecula pteridium

A tárlatvezetésekre a pénztárban van lehetőség bejelentkezni. A vezetések korlátozott létszámmal 5 fő  indulnak.

  • Amint gyenge látással látható
  • Látást fejlesztő babakönyvek
  • Fejlődése szorosan összefügg a terhelésével.
  • Ahonnan a látás élesen kieshet

A tárlathoz A múlt érintése című múzeumpedagógiai foglalkozás igényelhető: Interaktív foglalkozás, mely során a résztvevők az egyik legfontosabb érzékszervük, a szemük használata nélkül, szemkötő segítségével kizárólag tapintás, hallás és szaglás útján ismerkedhetnek meg a kiállított néprajzi tárgyakkal.

A foglalkozás egy a kiállítás tárgyai köré íródott mesére épül. A résztvevők e meséhez kötődő játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a A foglalkozás kiscsoportos max.

hogyan lehetne javítani a látás agyát

Ajánlott korosztály: általános iskola, közép iskola, felnőtt Mopra látás tanagyaghoz kötődő kapcsolódás: hon és népismeret tantárgy, A A foglalkozás vak- és gyengén látók, valamint fogyatékkal élők részére is ajánlott. Foglalkozásvezető: Wilhelm Adél A tárlat

További a témáról