Szemészeti ellátás, Szemészet – PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények

szemészeti ellátás
Szemészet online videó vizit segítségével Kedves Páciensünk! Szemészeti problémákat még koronavírus-járvány ideje alatt is tapasztalhatunk, hiába csökkentettük a társas érintkezések számát. Sajnos még így is könnyen kialakulhat például olyan gyulladásos megbetegedés, mint a kötőhártyagyulladás. Mindemellett tudjuk, hogy nem csak új betegségek megjelenése esetén lehet szükség szemorvosi konzultációra, hanem a már kezelés alatt álló páciensekben is merülhet fel kérdés a terápiával kapcsolatban.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendelési idő: Hétfő: 8. Valu László főorvos vezetésével. A klinikai munkán túl megkezdődött a tudományos tevékenység, szövettani laboratórium működött, ahol az állatkísérletek eredményeinek hisztológiai feldolgozása történt, továbbá morfológiai kutatómunka folyt.

Fekvőbeteg-ellátás A 18 ágyas Szemészeti Osztály a sebészeti tömb épületének 6. Az osztály Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye szemészeti fekvőbeteg ellátását biztosítja.

homályos látású cseppek

Az osztályhoz tartozó Szemészeti Műtő ugyancsak a 6. A műtő falán és az osztályos folyosón ezt tábla jelzi.

szemészeti ellátás rövidlátás alakult ki az egyik szemben

Széles műtéti palettánk az alábbi leggyakoribb beavatkozásokat tartalmazza: - Szürkehályog műtét szemészeti ellátás. A beavatkozást ultrahangos műtéti technikával, a legkorszerűbb berendezésekkel, a kor magas színvonalának megfelelően biztosítjuk betegeinknek akár egynapos ellátás keretében is.

tantárgy fejlesztő környezet látásromlása a szem körforgása után a látásélesség romlott

Betegeink igényétől függően prémium műlencse beültetést is végzünk. Az ideghártya és az üvegtest megbetegedéseinek sebészeti ellátása.

A fekvőbeteg részleggel szoros együttműködésben 6 járóbeteg szakrendelő is, mely szemészeti ellátás Bocskai úti Rendelőintézet épületének a második és harmadik emeletén található.

  • Szemészeti szakrendelés – Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház
  • Páciensünk bejelentkezik az ambulancián, ahol először az asszisztenseink kezdik vizsgálni.
  • Szakrendeléseink Mivel foglalkozik az osztály: A szemműtétek jelentős része egynapos sebészeti ellátás keretében történik, amely azt jelenti, hogy a szövődménymentes esetben a beteg a beavatkozás után hazamehet, nem kell az éjszakát a kórházban töltenie.

A rendeléseken orvosaink mellett 15 asszisztens dolgozik. A betegek előjegyzési rendszerben telefonon, vagy személyesen kérhetnek időpontot a vizsgálatra.

Online szemészeti ellátás az Optokid Gyermekszemészeti Centrumban

A szakmailag sürgős eseteket természetesen soron kívül ellátjuk. A színvonalas betegellátás fenntartása érdekében nagy hangsúlyt fektetünk orvosaink és szakdolgozóink szakmai tudásának fejlesztésére.

Képzett szakembereink a fejlett OCT szemészeti diagnosztikus, optikai elven működő eszköz segítségével a szemfenék képleteiben ideghártya, látóideg és sárgafolt keletkezett elváltozásokat vizsgálják, amelyek a látásélességre lehetnek befolyással. Indokolt esetben az alábbi diagnosztikai vizsgálatokra is sor kerülhet: Szemnyomás mérése applanációs vagy non-contact tonométerrel Exophtalmus mérése Hertel-féle exophtalmométerrel: A vizsgálat segítségével  a szemgolyók kidülledésének mértékét tudjuk megállapítani Binokuláris látás vizsgálat Lang-teszttel: A vizsgálat annak meghatározásában segít, szemészeti ellátás a két szem milyen pontossággal alkotja meg a külvilágból érzékelt képeket, és ezeket milyen mértékben képes az agy felé továbbítani.

Számos országos és nemzetközi szakmai rendezvényen veszünk részt előadóként és hallgatóként.

További a témáról